Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 13
 Görüntüleme 269
 İndirme 43
 Sesli Dinleme 2
Geçmişten günümüze “sosyal adalet”
2017
Dergi:  
International Journal of Social Sciences and Education Research
Yazar:  
Özet:

Adalet kavramının anlamı tartışmaları, birlikte yaşama düşüncesinin egemen olduğu ve “toplum” dediğimiz rasyonel düzenin ortaya çıktığı süreçten itibaren farklı anlamlara bürünerek günümüze kadar devam etmiştir. Felsefe ve politika teorisyenlerinin sürekli gündeminde bulunan bu kavram üzerine, tarih boyunca onlarca çalışma yapılmış; böylece adil bir toplum düzeninin nasıl olması gerektiği hususu sürekli olarak tartışılmıştır. Özellikle küreselleşme ile birlikte değişen ve dönüşen dünya düzeninde herkes için bağlayıcı konumda olan sosyal adalet ilkelerini belirlemek güçleşmiştir. Bu çalışma da, Geçmişten günümüze kadar devam eden adalet tartışmalarının odaklandığıtemel hususlar nelerdir? Adaleti sadece hukuki bir kavram olarak değerlendirmek ne kadar doğrudur? Adalet’in sosyal yönüne işaret eden sosyal adalet kavramının kronolojik süreçteki değişimleri nelerdir? Kültürlerarası geçişin kolaylaştığı, çok kültürlü hayatın yaygınlaştığı bir dünya düzeninde herkes için bağlayıcı konumda olan ve her bireyin eşit haklarla donatıldığı, sosyal adalet ilklerinin egemen kılındığı bir toplumu hayal etmek olanaklı mıdır? soruları ekseninde adalet ve sosyal adalet kavramlarına ilişkin hususlar, ünlü bilim insanı “Yusuf Has Hacib’ten başlamak üzere ünlü adalet kuramcısı David Miller’e kadar adalet’e ilişkin tartışma yürüten kuramcıların görüşleri ekseninde tartışılacaktır. Çalışmamız literatür taraması yöntemi ile oluşturulmuş olup tartışmalar sistematik bir eksende değerlendirilecektir. Bu çalışma da adalet’e ilişkin sistematik bir bilgi haznesi oluşturulmakta ve konuya ilgi duyan araştırmacılar için bir perspektif sunulması amaçlanmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

From the past to the present “social justice”
2017
Yazar:  
Özet:

The debate on the meaning of the concept of justice has continued until today, from the process in which the idea of living together has dominated and the rational order that we call "society" has emerged in different meanings. On this concept, which is on the constant agenda of the theorists of philosophy and politics, dozens of studies have been conducted throughout history, so the issue of how a fair social order should be constantly discussed. Especially with globalization, it has become difficult to determine the principles of social justice that are binding for everyone in the changing and transforming world order. What are the fundamental aspects of this study that focuses on the debate of justice that has been ongoing from the past to the present day? How fair is it to consider justice as just a legal concept? What are the changes in the chronological process of the concept of social justice that indicates the social aspect of justice? Is it possible to imagine a society in which the cross-cultural transition is facilitated, the multi-cultural life is spreading, which is binding for all in a world order, where every individual is equipped with equal rights, where the principles of social justice are dominated? In the question axis, the facts related to the concepts of justice and social justice will be discussed in the point of view of the theorists who are discussing justice from the famous scientist "Yusuf Has Hacib to the famous justice theorist David Miller. Our work is created using the literary scan method and discussions will be evaluated in a systematic axis. This study also creates a systematic information warehouse on justice and aims to provide a perspective for researchers interested in the subject.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




International Journal of Social Sciences and Education Research
International Journal of Social Sciences and Education Research