Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 74
 İndirme 25
Rekabet Avantajı Yaratmada Entelektüel Sermayenin Önemi
2011
Dergi:  
ISGUC The Journal of Industrial Relations and Human Resources
Yazar:  
Özet:

Özet Değişim, rekabet ve küreselleşme olgularının yanında, bilginin kaynağının insan olduğu gerçeği, örgütler için insan sermayesinin önemini arttırmaktadır. Çalışanların örgütler için rekabet avantajı yaratan önemli bir değer olduğu, örgütün hem dış çevresi, hem de yöneticileri tarafından kabul edilmektedir. Bu bağlamda entelektüel sermaye ve onun rekabet avantajı yaratmadaki etkisi, çalışanların yeteneklerinin geliştirilmesi ve bu yeteneklerin entelektüel sermaye olarak örgüt bünyesinde değerlendirilmesi günümüz örgütlerinin önemli eğilimleri arasındadır. Örgütlerdeki entelektüel sermayenin rekabet avantajı yaratmadaki etkilerini incelemeyi amaçlayan bu çalışmada öncelikli olarak rekabet ve entelektüel sermaye kavramlarının netleştirilmesine yönelik bir çerçeve sunulmaya çalışılacaktır. Daha sonra entelektüel sermayenin rekabet avantajı yaratmadaki rolü ve başarı koşulları ele alınacaktır.

Anahtar Kelimeler:

null
2011
Yazar:  
0
2011
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






ISGUC The Journal of Industrial Relations and Human Resources

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 486
Atıf : 3.629
ISGUC The Journal of Industrial Relations and Human Resources