Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 82
 İndirme 18
İLK DÖNEM İSLAM TARİHİNDE MUŞ VE ÇEVRESİ
2013
Dergi:  
İSTEM
Yazar:  
Özet:

Muş, Hz. Ömer döneminde 21/641 tarihinde Abdurrahmân b. Rebîa el-Bâhilî komutanlığında on sekiz bin kişilik bir ordu tarafından fethedilmiştir. Raşit halifeler, Emeviler ve Abbasiler dönemlerinde Muş o günkü adıyla Taron, Bizanslılar ile Müslümanlar arasında daima mücadele merkezi olmuştur. Bundan istifade etmek isteyen Ermeniler de zaman zaman bir tarafın yanında yer almışlar; bazen de bağımsız hareket etmişlerdir. Bu sebeple Muş ve ilçelerinde Arapların iskânı ve İslamlaşma oranı az olmuştur. Ancak Abbasiler döneminde Müslümanların özellikle Malazgirt‘te iskânını görmekteyiz. Abbasilerin bölge üzerinde etkinliğini kaybettiği dönemde şehir, kısa süreli Hamdanîler, Mervanîler ve Ermenilerin hâkimiyetinde kalmıştır. Selçukluların şehri ele geçirmesinden sonra durum değişmiştir

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler