Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 65
 İndirme 14
Johannes Brahms’ın Op.38 Mi Minör Viyolonsel - Piyano Sonatı Birinci Bölümünün Müzikal Analizi
2011
Dergi:  
İnönü Üniversitesi Sanat ve Tasarım Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırma, 19. yüzyılın Alman bestecilerinden olan ve romantik dönemin önemli bestecilerinden sayılan Johannes Brahms’ın viyolonsel - piyano için bestelemiş olduğu Op. 38 mi minör sonatının birinci bölümünün müzikal analizini yaparak, ilgili bölümün form ve armoni yapısını belirlemek amacıyla yapılmıştır. Araştırmada konunun kuramsal temellerinin oluşturulması aşamasında literatür taraması yapılmıştır. Bunun yanında müzikal analiz yapılarak, belirtilen bölümün form ve armoni yapıları belirlenmiştir. Bu belirlemeler doğrultusunda Johannes Brahms’ın Op. 38 mi minör viyolonsel - piyano sonatının birinci bölümünün, 4/4’lük ölçü kalıbında, mi minör tonunda ve sonat allegrosu formunda yazıldığı, ana tema ve yardımcı tema arasında tonik - dominant ilişkisinin olduğu, gelişme bölümünde uzak tonlara modülasyon yapıldığı, bestecinin eserin bu bölümünde hem klasik hem de romantik dönemin form ve armoni özelliklerini birlikte kullandığı sonuçlarına ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler
İnönü Üniversitesi Sanat ve Tasarım Dergisi
İnönü Üniversitesi Sanat ve Tasarım Dergisi