Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 105
 Görüntüleme 78
 İndirme 46
Duygusal Zeka ve Problem Çözme
2001
Dergi:  
Eğitim Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

One of the two goals of this study is to investigate relationship between emotional intelligence and perception of problem solving skill and the other is to gather some data for the theories which are using information processing approach to explain the emotional Intelligence. The sample consisted of 225 students (undergraduated and master-without thesis) from the Istanbul University. EQ-NED (Ergin, İşmen, Özabacı, 1999) was applied to sample group to determine their emotional intelligence and Problem Solving Inventory (Heppner ve Petersen 1982) was applied to determine perception of problem solving skill. The relationship between problem solving skill and Emotional intelligence was investigated by using Pearson Moment Correlation Coefficent Techniques. The results were as follows; regarding the EQ-NED and Problem Solving Inventory there was no significant difference between younger (19 year olds and below) and older (26 year olds and above). There was significant difference between female and male’s emotional intelligence scores. Female’s score in total and 3 subscales was significantly higher than male’s score. And significant positive correlation was found between Emotional Intelligence levels and perception of problem solving skill. Keywords: Emotional Intelligence, Intelligence, Problem Solving

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Eğitim Bilimleri Dergisi
Eğitim Bilimleri Dergisi