Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 130
 İndirme 38
KENTSEL SERGİLEME SENARYOLARI: KONYA KENTİ ÖRNEĞİ
2017
Dergi:  
İnönü Üniversitesi Sanat ve Tasarım Dergisi
Yazar:  
Özet:

Türk-İslam âlemininönemli şahsiyetlerinden olan, tasavvuf ve tefekkürün öncüsü Mevlana Celalettin Rumi, yaşamı boyunca insanları düşünceleri ve yaşayışıyla her zaman etkilemiş, ölümünden sonra ise bu etki kitlelere yayılmıştır. İslamiyet’in hoşgörüsünü, kardeşliğini ve vizyonunu temsil etmektedir. Bugün müzenin yaşattığı Mevlana’nın fikirleri ve mesajları, Konya’dan dünyaya yayılan bir çığdır. Kabrinin bulunduğu ve şuanda Mevlana Müzesi olarak adlandırılan dergâhın, Türkiye’deçok ziyaret edilen müzeler arasında olmasından dolayı, Konya ve Türkiye için etkili ve önemli bir değer haline gelmiştir. Bugün dünyanın farklı ülkelerinden birçok turistin ziyaret ettiği Mevlana Müzesi, mimarisinden çok Mevlana’nın inanç, hoşgörü ve düşünceleri nedeniyle insanları Konya kentine çekmektedir. Konya Kenti Mevlana olarak bilinmektedir. Fakat kentin diğer zengin değerleri ve varlıkları geri planda kalmaktadır ve bu değerlerin kente etkisi çok zayıftır. Bu çalışma ile kentin tüm değerleri ve zenginlikleri bir bütün olarak ele alınmış ve bütüncül yaklaşım üzerine bir önerme oluşturmuştur. Aynı zamanda bu çalışma ile Konya Kenti’nin Mevlana ile ilişkisi ve kentsel etkisi araştırılmıştır. “Sergi-sergileme-mimari Mekân İlişkisi” üzerine söylemlerin geliştirildiği ve sonrasında kentin bütüncül sergileme modeli üzerine yaklaşımların ortaya konduğu çalışmada model olarak Konya kenti seçilmiştir. Kentin özellikle tarihi merkezi-dokusunun nasıl bir sergileme ihtiyacının olduğu üzerine önermelerin yer aldığı çalışma, kentsel sergilemenin önemini ve yararını ortaya koymaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








İnönü Üniversitesi Sanat ve Tasarım Dergisi
İnönü Üniversitesi Sanat ve Tasarım Dergisi