Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 276
 İndirme 46
KÜRESEL BİR TERÖR ÖRGÜTÜ OLARAK IŞİD’İN DİJİTAL DERGİ KULLANIMI: KONSTANTİNİYYE ÜZERİNE BİR İNCELEME
2017
Dergi:  
Erciyes İletişim Dergisi
Yazar:  
Özet:

Gelişen iletişim teknolojilerinin itici gücüyle birlikte terörün kazandığı yeni anlam, mevcut sorunların bölgesel kalmasını engellemekte ve terörü sınır aşırı bir faaliyete dönüştürmektedir. Şüphesiz eylemlerini duyurma ekseninde hareket eden örgütlerin, meşruluk arayışında destek bulabilmesi, medyada temsil edilmesi ile doğru orantılıdır. Yeni iletişim teknolojilerinin sağladığı olanaklar ile geleneksel medya araçlarının kontrole dayalı etkisinin kırılması, örgütlerin medyaya olan ihtiyaç ve etkinliğine yeni bir boyut katmıştır. Artık örgütler bu yeni mecralarda doğrudan propagandalarını yapabilme fırsatına kavuşurken etkinlik sahalarını da genişletme imkanı elde etmişlerdir. Terör ve Medya bağlamında küresel cihadist bir terör örgütü olan Irak ve Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) ele alındığı çalışmada, örgütün medya etkinliğinde ayrı bir önem taşıyan dijital dergi kullanımı üzerinde durulmuştur. Kapsamlı bilgi sunulabilmesi açısından örgütlere geniş bir platform sağlayan e-dergiler, ilk elden bilgi edinilmesi açısından ayrı bir önem arz etmektedir. Bu nedenle Türkçe dergi Konstantiniyye’nin incelendiği çalışmada, örgütün söz konusu yayınla neyi hedeflediği tespit edilmeye çalışılmıştır. Nitel içerik analizi kullanılarak gerçekleştirilen incelemede, öne çıkan dört ana tema belirlenmiş ve kodlar bu başlıklar altında bağlamından koparılmadan değerlendirilmiştir. Gerçekleştirilen analizde, örgütün tüm söylemlerini derginin adıyla özdeşleştirilen İstanbul’un fethedilmesi amacıyla oluşturduğu ve öncelikli hedefleri arasında Türkiye’nin yer aldığı anlaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Erciyes İletişim Dergisi
Erciyes İletişim Dergisi