Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 73
 İndirme 41
Jön Türk Hareketi Üzerine Kavramsal Bir Çerçeve
2008
Dergi:  
Gazi Akademik Bakış
Yazar:  
Özet:

İncelememizde, Osmanlı-Türk devrim sürecine dair kavramsal bir çerçeve oluşturmayı amaçladık. Jön Türklerin 1908 öncesi ideolojik tartışmalarını-taleplerini ve bunların Osmanlı siyasal yapısındaki dönüştürücülüğünün sınırlarını belirlemeye çalıştık. İhtiyatlı bir yaklaşımla, sonu devrime çıksın ya da çıkmasın, Jön Türk hareketini bir “devrimci süreç” olarak nitelendirdik ve bu “özel devrimci süreç”in ideolojik öğelerini tahlil ettik. 

Anahtar Kelimeler:

A Conceptual Framework on the Jön Turkish Movement
2008
Yazar:  
Özet:

The objective of this study is to produce a theoretical framework of the Ottoman-Turkish process of revolution. This was tried to be accomplished by studying on the ideological debates and demands of the Young Turks before 1908 and determining the limits of the movement in the transformation of the Ottoman political structure. With a provident approach, the Young Turks movement described as a "revolutionary process" even if it ended up with a revolution or not and the ideological properties of it had been analyzed.

Anahtar Kelimeler:

The Theoretical Framework Of The Young turks Movement
2008
Yazar:  
Özet:

The objective of this study is to produce a theoretical framework of the Ottoman-Turkish process of revolution. This was tried to be accomplished by studying on the ideological debates and demands of the Young Turks before 1908 and determining the limits of the movement in the transformation of the Ottoman political structure. With a provident approach, the Young Turks movement described as a “revolutionary process” even if it ended up with a revolution or not and the ideological properties of it had been analysed. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Gazi Akademik Bakış

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 483
Atıf : 2.918
2023 Impact/Etki : 0.104
Gazi Akademik Bakış