Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 124
 İndirme 26
Virginia Woolf’un “Orlando”sunda Cinsiyet Dönüşümü
2015
Dergi:  
Folklor/Edebiyat
Yazar:  
Özet:

Sanat tarihi boyunca cinsel kimlikler, Antik Yunan’dan günümüze kendilerine özgü  şifreleriyle belli bir paradigma oluştururlar. Cinsel kimliklerle ilgili anlatılanlar zaman  zaman sınırlanmış ve sansürlenmiş ya da gerilimler yaşatmıştır. Dinin sanat ve toplum  üzerinde etkisini yitirmesiyle çok katmanlı ve karmaşık bir birikimin özgün yaratımları  olan bu kimlikler yeniden hayat bulmuş ve birçok sanatçının esin kaynağı olmuştur.  Sanatçı, bilinçaltı ve bilinçdışı tutumlarını bir araya getirerek cinsel kimlikler üzerinde  yoğunlaşmıştır. Dış tutuma kaynaklık eden kimlik ile iç tutumun özünü oluşturan “anima ve animus”,  Virginia Woolf’un parçalı karakteri Orlando’da bir araya gelmiştir. Romanlarında  cinselliği ve cinsellikten kaynaklanan duyguları ele almaktan özenle kaçınan yazar, bu  kez bir değişiklik yaparak Orlando adlı eserinde aşk tutkusunu yoğun olarak işlemiştir.  Orlando’nun, yazarın lezbiyen eğilimlerini yansıtan yarı erkek yarı kadın, androjen bir  varlık olduğu söylenmektedir.  Bu çalışmada, Woolf’un fantastik öğelerle bezenmiş eseri Orlando’nun  başkahramanının cinsiyet dönüşümü toplumsal cinsiyet rolleri üzerinden aktarılmaya  çalışılacaktır. Kadın-erkek dikotomisini ironik ve paradoksal bir yaklaşımla ele alan  yazarın cinsiyet ve cinsel kimlik algısını ortaya koymak amacıyla, kimlik farklılıklarını  ayrıntılarıyla tekrar tanımlayan ve bunların sosyolojik, entelektüel, tarihsel ve kültürel  boyutlarını ele alan queer kuramı ile Jung öğretisinde bilinçaltının antropom

Anahtar Kelimeler:

0
2015
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Folklor/Edebiyat

Alan :   Filoloji

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 984
Atıf : 2.405
2023 Impact/Etki : 0.17
Folklor/Edebiyat