Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 74
 İndirme 33
Dini Araştırmalarda Çoğulcu bir Perspektife Doğru -Pozitivist Sekülerliğin ve Teolojileştirilmiş Fenomenolojinin Ötesinde-
2010
Dergi:  
Dinbilimleri Akademik Araştırma Dergisi
Yazar:  
Özet:

There are two different approaches in the realm of teaching or investigating of the religions in the universities. On the one hand secular or naturalist approach tries to explain the religions by irreligious factors, on the other hand theological or classical phenomenology aims to describe the religions from insider’s perspective. According to this, while secularist researchers defend that religions should be taught by atheist or humanist acedemicians, theological phenomenologists assert that the religions should be taught by the religious or beleivers. Altough most people think that we are compelled to accept the only one from those two approaches, actually, we argue for third alternative or position. We souldn’t be compelled to accept secularity concept as a positivist and euro-centric paradigma. Therefore we may attain an unpositivistic and unreductionist concept of secularity and a new understanding of secularity which is in harmony with our own religious traditions and values.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Dinbilimleri Akademik Araştırma Dergisi
Dinbilimleri Akademik Araştırma Dergisi