Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 154
 İndirme 44
 Sesli Dinleme 1
Hibrit Savaş Çalışmaları ve Kırım’daki Rusya Örneği
2015
Dergi:  
Gazi Akademik Bakış
Yazar:  
Özet:

Karma Savaş eski bir konsept olsa da batılı devletlerde bu konuya yönelik teorik çalışmalar esas olarak Soğuk Savaş sonrasında ABD ya da İsrail gibi Batılı devletlerin konvansiyonel üstünlüğüne yönelik asimetrik tehditleri esas alarak başlamıştır. 11 Eylül saldırıları ve 2006 İsrail-Hizbullah savaşı karma savaş teorilerinin gelişiminde önemli rol oynamıştır. Bununla birlikte akademisyenler arasında karma savaşın tanımı konusunda bir uzlaşma sağlanamamıştır. Rusya-Ukrayna krizinin başlamasından sonra karma savaş batılı devletler özellikle de NATO için en önemli güvenlik sorunlarından biri haline gelmiştir. Batılı devletler tarafından “karma savaş” olara nitelendirilen Rus askeri stratejileri Kırım’ın başarılı bir şekilde ilhakı ile sonuçlanmış ve NATO’nun askeri sisteminde önemli yapısal ve işlevsel değişimlere yol açacak şekilde batılı devletler için çok önemli bir güvenlik sorunu ortaya çıkarmıştır. Sürpriz, belirsizlik ve inkara dayalı Rus askeri faaliyetleri karma savaş açısından emsalsiz bir örnek teşkil etmiştir.  

Anahtar Kelimeler:

Hybrid Warfare Studies and Russia’s Example In Crimea
2015
Yazar:  
Özet:

Although Hybrid Warfare is an old concept, theoretical studies in the western countries mainly began in the post-Col War era, focusing on asymmetrical threats against conventional superiority of western countries such as USA or Israel. September 11th attacks and 2006 Israel-Lebanon war played important roles for the evolution of hybrid warfare theories. However, there has not any consensus among scholars on a exact or unique definition of hybrid warfare. Hybrid warfare became one of the main security issues for the West and especially for NATO after the Russia-Ukraine crisis. Russian military strategies, called “hybrid warfare” by the western countries, resulted in the successful annexation of Crimea and, caused a serious security problem for the West resulting important structural and functional changes for the military system of NATO. Russian activities, which have been based on surprise, ambiguity and deniability, presented a unique example for hybrid warfare studies.  

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Gazi Akademik Bakış

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 483
Atıf : 2.906
2023 Impact/Etki : 0.104
Gazi Akademik Bakış