Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 122
 İndirme 38
2- TÜRKİYEDE VE DÜNYADA ÖĞRETMENLERİN MESLEKİ GELİŞİMİ
2016
Dergi:  
Electronic Journal of Education Sciences
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı Türkiye’deki öğretmenlere yönelik mevcut mesleki gelişim etkinlikleri ile PĐSA'da başarılı bazı ülkelerin mesleki gelişim uygulamalarını karşılaştırarak bir değerlendirme yapmaktır. Bu anlamda Türkiye’de öğretmenlere yönelik mesleki gelişim etkinliklerinin yeterli ve verimli olmadığı mevcut araştırmalar ve dünyadaki uygulamalardan anlaşılmaktadır. Türkiye’de özellikle hizmet öncesi öğretmen eğitimine ayrılan mali kaynakların ve insan kaynağının çokluğuyla birlikte; mesleki gelişime ayrılan kaynakların yetersizliğine ve mevcut kaynakların da verimsiz kullanımına dikkat çekilmiştir. Oysa öğretmen ihtiyacının yüz binin altına indiği mevcut öğretmenlerin ise bir milyonu aştığı görülmektedir. Bu istatistiklere göre öğretmen eğitimine ve öğretmenlerin mesleki gelişimine ayrılan kaynak miktarı arasında bir tezat olduğu anlaşılmaktadır. Bu anlamda Türkiye’de öğretmenlerin mesleki gelişimine yönelik önemli problemler olduğu ve bununla birlikte bu problemlere çözüm getirecek yeterince çalışmanın olmadığı ortaya çıkmaktadır.. Araştırma sonucunda; öncelikle mesleki gelişim konusunun ciddi olarak gündeme alınması ve araştırmada değerlendirilen birçok ülkede olduğu gibi okul temelli yaklaşımlara yönelmek gerektiği sonucuna ulaşılmıştır. Ayrıca mesleki gelişim etkinliklerinin çeşitlendirilmesi, öğretmenlerin taleplerinin dikkate alınması ve her mesleki gelişim etkinliğinin verilere dayalı olarak değerlendirilerek geliştirilmesi önerilmiştir. Anahtar kelimeler: Mesleki gelişim, okul temelli mesleki gelişim, Milli Eğitim Bakanlığı, PISA

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Electronic Journal of Education Sciences
Electronic Journal of Education Sciences