Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 296
 İndirme 12
 Sesli Dinleme 2
STRATEJİK DERİNLİK DOKTRİNİ VE BU DOKTRİNİN BALKANLARA YANSIMALARI
2010
Dergi:  
Balkan Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Makalemizin ana konusu son yıllarda türk dış politikasına damgasını vurmuş olan Ahmet Davutoğlu’nun stratejik derinlik doktrinidir. Geleneksel türk dış siyasetinin aksine, bu doktrine göre, bölge ülkeleriyle entegre olmuş Türkiye’nin proaktif ve barışçıl politikalar üreterek bölgesel ve uluslararası düzeyde söz sahibi olması, ülkenin tarihi, coğrafi, kültür ve medeniyet derinliğinin gereği ve neticesi olarak görülmektedir. Çalışmamızın başında, dış siyaset tarihinde Türkiyenin bölgesel aktör olma yolunda atmış olduğu bazı adımlar kısaca sunulduktan sonra, stratejik derinlik doktrini herşeyden önce etimolojik ve terminolojik bakış açısından tanımlanmaktadır. Davutoğlu doktrininin uluslararası camiadaki önemi arzedildikten sonra, bu doktrinin komşularla sıfır problem, güvenlik ile özgürlükler arasındaki denge, komşu ve diğer bölgelerle ilişkilerin geliştirilmesi, çokboyutlu diplomasi ve uluslarası kuruluşlarda daha güçlü temsil gibi genel prensiplerinin analizi yapılmaktadır. Son bölümde ise, stratejik derinlik doktrininin Balkanlara bir yandan politik, diğer yandan ekonomik, kültürel ve eğitimsel yansımaları araştırılmaktadır. Bu doktrinin Balkan bölgesine olan ekonomik yansımaları ise, Türkiye ile bölge ülkelerinin ticari ilişkilerini gösteren ekonomik tabelalarla sunulmaktadır. 

Anahtar Kelimeler:

The strategic doctrine of deepness and the influences of this doctrine on the Balkans
2010
Yazar:  
Özet:

The main topic of our article is Ahmet Davutoglu’s strategic depth doctrine, which in recent years has struck the mark of Turkish foreign policy. Contrary to the traditional Turkish foreign policy, according to this doctrine, the proactive and peaceful policies of Turkey, which has been integrated with the regional countries, are seen as the cause and result of the country’s history, geography, culture and civilization depth. At the beginning of our study, after briefly presented some of the steps that Turkey has taken in the way to become a regional actor in the foreign policy history, the doctrine of strategic depth is first and foremost defined from an etymological and terminological point of view. After the importance of the Davutoglu doctrine in the international community has been exhausted, the general principles of this doctrine are analyzed, such as zero problem with neighbors, balance between security and freedoms, development of relations with neighbors and other regions, multi-dimensional diplomacy and stronger representation in international organizations. The last part, however, explores the political and economic, cultural and educational reflections of the doctrine of strategic depth on the Balkans on the one hand. The economic reflections of this doctrine on the Balkan region are presented with economic tables showing the trade relations of Turkey and the countries of the region.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler
Balkan Araştırmaları Dergisi
Balkan Araştırmaları Dergisi