Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 75
 İndirme 4
TÜRK - YUNAN SİYASİ İLİŞKİLERİNDE AZINLIKLARIN DİNİ KURUMLARI MESELESİ
2010
Dergi:  
Balkan Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Yunanistan, 433 yıl Osmanlı idaresinde kaldıktan sonra 24 Nisan 1830 yılında bağımsız bir devlet haline gelmiştir. O günden Bugüne iki ülke arasında çeşitli sorunlar yaşanmıştır. Bu sorunlardan biri Fener Rum Patrikhanesi meselesidir. Çünkü Fener Rum Patrikhanesi ve Metropolitleri ”Büyük Yunanistan“ı kurma hayaliyle, Osmanlı Devleti ve Türk Milli Mücadele dönemindeki faaliyetleri sebebiyle tartışma konusu olmuştur. Lozan görüşmelerinde de Patrikhanenin konumu çeşitli tartışmalara neden olmuş ve konu bugün de hala tartışılmaya devam etmektedir. Diğer sorunlarda olduğu gibi Patrikhane meselesi de ülkelerin liderleri arasındaki ilişkilere ve devreye giren üçüncü aktörlere bağlı olarak inişli çıkışlı bir seyir izlemektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler
Balkan Araştırmaları Dergisi
Balkan Araştırmaları Dergisi