Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 129
 İndirme 2
ZORUNLU GÖÇ PERSPEKTİFİNDEN “1938’DE TÜRKİYE YUGOSLAVYA NÜFUS MÜBADELESİ” ÜZERİNE BİR İNCELEME
2015
Dergi:  
Balkan Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Osmanlı İmparatorluğu’nun Balkanlardan geri çekilmesi ile birlikte Balkanlardaki milliyetçi hareketlerin kendi ulus devletlerini kurmaları yönündeki istekleri tanınmıştır. Bu dönemde milliyetçilik ideolojisi, birçok devletin resmi ideolojisi olarak benimsenmiş ve bu ideoloji ulusların çıkarlarını koruması için uygun bir araç olarak görülmüştür. Sırplar, Osmanlı İmparatorluğu’ndan bağımsızlığını kazandıktan hemen sonra milliyetçilik ideolojisinin etkisi altında kalarak Arnavutlara ve genel olarak Müslüman unsuruna karşı baskıcı politikalar izledi. Özellikle Balkan Savaşları’ndan sonra Sırplar, tek etnikli bir ulus devlet ve Büyük Sırbistan’ı kurma hayallerinin gerçekleşmesi için yağmalar, katliamlar, zorla asimilasyonlar, tecritler ve öldürmelerin yanı sıra göçe zorlamaya da başvurmuştur. Zira Sırplar, kurmak istedikleri devlette Arnavut ve Müslümanlardan kurtulmak için göçü uygun bir yöntem olarak görmüştür.  Birinci Balkan Savaşından beri göç politikalarını uygulayagelen Sırp devleti bunu farklı yöntemler kullanarak sürekli geliştirmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Balkan Araştırmaları Dergisi
Balkan Araştırmaları Dergisi