Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 61
 İndirme 29
Tevfik Fikret’in Bulgaristan Türk Edebiyatındaki İzleri Üzerine
2013
Dergi:  
Uşak Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Turks living in the Balkans, who comprise a huge part of the Turkish world, have not only preserved their national identity but created a rich literature. This literature, initially an oral one, has later created a written literature rich in terms of both quality and quantity. However, during the era following the World War II, the Socialist government used literature as a means of ideology and propagandized the system. During the same era, while some of the Anatolian poets and novelists’ works were accessible by the Turks in Bulgaria, others influenced them ideologically. To show this interaction between Anatolian Turks and Turks in Bulgaria, we * Yrd. Doç. Dr., Uşak Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ** Yrd. Doç. Dr., Uşak Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü 151 Uşak Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 2013 Kış (6/1) have, in our article, compared Çocuklara Şiirler prepared by Niyazi Hüseyinof and Mehmet Çavuşef with Şermin by Tevfik Fikret and tried to study the influence of Fikret on Turkish Literature of Bulgaria.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Uşak Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Uşak Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi