Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 136
 İndirme 33
Oscar Wilde’ın Salome Karakteri; Feminist mi Feminen mi?
2012
Dergi:  
Uşak Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

19th century is the one when England was largely shaped by traditions but significant changes were observed in the social life pattern especially under the influence of the Industrial Revolution. Unlike many writers who usually dealt with traditional characters and subjects, Oscar Wilde wrote contradicting plays in the traditional society of England of the 1890s; however, he was severely condemned, criticized and even imprisoned for his contradictory views and life-style. The play Salome, which he wrote in harmony with art for art’s sake, also led to serious debates and was censored on the grounds that the female protagonist employs her sexual identity as a means of attaining her own desire and target instead of serving her sexuality to the male authority as expected of the traditional woman. In this sense, Salome could be taken as a feminist woman that sets an example to the new woman character put against the tradition-bound woman of the English society until the late 19th century on one hand, and as a feminine woman who uses her sexual appearance as a weapon for her purpose. In this study, the character of Salome has been analyzed within the context of these two close concepts and it has been concluded that Salome is more a feminine character than a feminist one. In reaching this conclusion, the social and historical position of woman has been dealt with in the study and comparisons have been made between the traditional woman and new woman.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Uşak Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Uşak Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi