Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 25
 İndirme 8
CHRISTOPHER HOOD’UN YENİ KAMU YÖNETİMİ DOKTRİNAL BİLEŞENLERİ PERSPEKTİFİNDEN 17-25 ARALIK POSTMODERN VAKASININ TÜRK POLİS TEŞKİLATI AÇISINDAN ANALİZİ
2016
Dergi:  
Yönetim ve Ekonomi Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

17-25 Aralık 2013 postmodern vakası sonrasında yaşanan gelişmeler, devletin yürütme ve yargı erki bünyesinde bulunan bazı kamu görevlilerinin, hizmetlerini hukuk çerçevesinde yaptıklarına dair kuşkulu bir durum ortaya koymuştur. Bu durum, Hükümet'in konuyla ilgili bir takım yasal ve yönetsel düzenlemeler yapmasını beraberinde getirmiştir. Çalışmanın hipotezi:“17-25 Aralık 2013 tarihleri sonrasında iktidar tarafından yapılan düzenlemelerin yerinde fakat yeterli olmadığı, bu ve benzeri yapılanmaların Türk Polis Teşkilatında bir daha ortaya çıkmasını engellemenin yolunun yeni güvenlik paradigmalarının hayata geçirilmesiyle mümkün olabileceği” düşüncesi üzerine kurulmuştur. Yeni güvenlik paradigmalarının teorik ve düşünsel temellerini Christopher Hood’un ortaya koyduğu yeni kamu yönetiminin doktrinal bileşenleri oluşturmuştur. Bu hipotezi sınamak için çalışmada yöntem olarak alanında literatür çalışması yapılmıştır. 

Anahtar Kelimeler:

CHRISTOPHER HOOD'S NEW PEOPLE ADMINISTRATION DOCTRINAL CONVENTIONS FROM PERSECTIFIC 17-25 ANALYSIS FROM THE TURKEY POLICE ADMINISTRATION OF THE POSTMODERN CASE
2016
Yazar:  
Özet:

The developments after the postmodern case of 17-25 December 2013 have revealed a doubtful situation that some public officials within the state’s execution and judicial jurisdiction have performed their services in the framework of law. This resulted in the government’s implementation of a number of legal and administrative arrangements on the subject. The hypothesis of the study was based on the idea that "the regulations made by the authorities after December 17-25 2013 are in place but not sufficient, and that the way to prevent these and similar structures from re-appearing in the Turkish Police Organization can be possible by the implementation of new security paradigms." The theoretical and thoughtful foundations of the new security paradigms have been formed by the doctrinal components of the new public administration that Christopher Hood has revealed. Literary studies have been conducted in the field as a method of study to test this hypothesis.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Yönetim ve Ekonomi Araştırmaları Dergisi
Yönetim ve Ekonomi Araştırmaları Dergisi