Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 67
 İndirme 24
Dizi Filmler ve Bilgisayar Oyunlarının Ortaöğretim Öğrencilerinin Şiddet Algısına Etkisi Nitel Bir Araştırma
2015
Dergi:  
Uşak Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to define the effects of TV series and computer games on the images in the minds of secondary school students and in this context on their perceptions of violence. The research is designed as a qualitative and descriptive study, which is based on to study and to comprehend the social phenomena in their own contexts. Of the purposeful sampling techniques, critical case sampling technique was used in the study. Firstly, with the help of Afyonkarahisar provincial police headquarters, the school which experiences cases of violence the most was identified and taken into the sampling. The sample consists of a total of 91 secondary school students in Afyonkarahisar, Turkey, in 2013, 42 of which are 9th grade, 30 are 10th grade and 19 are 11th grade. Survey method was used to collect data. In order to collect data, students were asked to indicate the TV series and computer games they like and to draw pictures about these. The pictures about the TV series and the computer games were grouped as violence containing and non-violence containing pictures. These pictures were analysed in this framework using descriptive analysis. It was found out that in the pictures containing violence, sharp objects easy to carry, like knives etc., and pistols and dead and injured people were drawn. In addition there were lots of bullets, blood and smoking people in these pictures. In the pictures that don’t contain violence, objects like cigarettes and rosaries cannot be seen.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Uşak Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Uşak Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi