Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 62
 İndirme 28
ORTA ÖĞRETİM KURUMLARINDA COĞRAFYA ANLATIM BECERİSİNİN BİLGİSAYAR DESTEKLİ ANLATIMLA GELİŞTİRİLMESİ
2004
Dergi:  
Marmara Coğrafya Dergisi
Yazar:  
Özet:

ÖZET Bu çalışmada “ortaöğretim kurumlarında coğrafya anlatımının bilgisayar destekli anlatımla geliştirilmesi” amaçlanmaktadır. Buna göre, bilgisayar destekli anlatım incelenerek coğrafya eğitiminde kullanımı üzerinde sonuca ulaşmaya çalışılmış ve günümüzün gelişmiş ülkelerinde hayatın her alanında ve özellikle eğitimde önemli bir yer tutmuş olan bilgisayarların ülkemizde “coğrafya anlatım becerisini geliştirmede” uygulanması ortaya konmaya çalışılmıştır.. Bu yönüyle çalışma, var olan yöntem ve teknikler yanında coğrafya eğitimine güncel ve çağdaş bir yöntem getirmeyi amaçlamıştır. Araştırmada belirtilen amacı gerçekleştirmek için nicel araştırma yöntemlerinden olan, ikişer bölümden oluşan iki ayrı anket formu kullanılmıştır. Bu anketlerden ilki öğrencilere diğeri ise öğretmenlere yönelik hazırlanmış ve İstanbul ili Silivri ilçesi sınırları içerisinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Silivri Lisesi’nde uygulanmıştır. Anketlerin ilk bölümlerinde öğrenci ve öğretmeni tanıtıcı temel bilgiler alınırken ikinci bölümlerinde ise bilgisayar destekli anlatım ile ilgili tutumu belirleyici sorulara cevaplar istenmiştir. Yapılan anket çalışmalarının MS Excel yardımı ile değerlendirilmesinin ardından Bilgisayar Destekli Eğitimin (BDE) Klasik Derse (KD) göre büyük avantajlar taşıdığı ve faydalar sağladığı sonucuna varılmıştır. BDE’nin faydaları sonuç bölümünde sıralanmıştır. ABSTRACT Using supporting materials in education is an important topic for supporting the teachers and making the education more meaningful and lasting. Computers which have become an ordinary equipment of our life have a big educational potential of keeping, processing and presenting knowledge with their visual, auditory and interactive features. Explaining the educational contents and activities by using computers is called “Computer Aided Instruction (BDE)”. In this study, the requirements for improving the geography teaching skill by computer aided instruction and the examples of previous works are tried to given. So, sample, questionnaire, statistical and comparison methods are used in the study. Two questionnaires (one for students and one for teachers) are used to reach the mentioned goals. They were applied in Silivri High School (of National Education Ministry) which is located in Silivri in İstanbul.In the questionnaires, opinions were asked about computer aided instruction.  After the evaluation of the questionnaires by MS Excel, the computer aided instruction (BDE) was founded more advantageous and useful than the classical lecture (KD). These advantages and benefits were stated in the conclusion part.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Marmara Coğrafya Dergisi
Marmara Coğrafya Dergisi