Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 50
 İndirme 27
HAMUR İLÇESİ’NİN TARIM VE HAYVANCILIK YAPISI İLE PLANLAMASINA DAİR ÖNERİLER
2007
Dergi:  
Marmara Coğrafya Dergisi
Yazar:  
Özet:

Hamur ilçesi 898 km² yüzölçüme sahip olup, Doğu Anadolu Bölgesinin Yukarı Murat Bölümünde (Murat ırmağı havzasının başlangıç alanında) ve Ağrı ili sınırları içinde yer alır. Büyük bir bölümü dağlık ve tepelik alanlardan oluşan İlçe toplam yüzölçümünün ancak %20.4’ünü oluşturan tarım arazileri daha çok Ağrı ovasının devamı olan ilçenin kuzey ve doğu kesimlerinde yer alır. Tahıl ve yem bitkilerifazla ekimi yapılan ürünlerdir. İlçe arazisinin yaklaşık olarak % 76,2 lik kısmını oluşturan çayır, mera ve yayla alanları ise genellikle güney ve batıdan ilçeyi kuşatan dağlık alanlar üzerinde yer almaktadır. Bu nedenle hayvancılık ilçe nüfusununönemli gelir kaynağıdır. Hamur ilçesindeki tarımsal faaliyetlerin karakteri, büyük ölçüde doğal çevre özelliklerine bağlı olarak ortaya çıkmıştır. Başta iklim, yeryüzü şekilleri ve su kaynakları olmak üzere tarıma imkân veren faktörler, aynı zamanda tarımın esas niteliğini hazırlayan ve onun ana karakterini belirleyen temel nedenler olarak görülür. Hamur ilçesi, temel ekonomisi hayvancılık ve tarıma dayanan, geçim kaynaklarının çok sınırlı oluşu nedeniyle sürekli olarak göç veren, potansiyel kaynakları çeşitli ve zengin olmasına rağmen yeterince değerlendirilmemiş, sosyo- kültürel ve sosyo- ekonomik sorunlarına çözüm bekleyen ve kalkınması için sürdürülebilir tarım ve hayvancılık kalkınma planlarına ihtiyaç duyulan, ülkemizin geri kalmış yörelerinden biridir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Marmara Coğrafya Dergisi
Marmara Coğrafya Dergisi