Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 40
 İndirme 13
İKINCI DÜNYA SAVAŞI’NDA NAZI-TAŞNAK İŞBIRLIĞI
2015
Dergi:  
TESAM Akademi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Taşnaklar, Birinci Dünya Savaşı’nda üstlendikleri rolü İkinci Dünya Savaşı’nda da oynamışlardır. Hitler Almanyası’nın yanında yer alan Taşnaklar bir yandan faşist Alman orduları için gönüllü birlikler oluşturarak bölge halklarına karşı yeni bir suça imza atarken diğer yandan da hem SSCB’nin hem de Türkiye’nin Alman orduları tarafından işgal planlarında da görev almışlardır. Nazi-Taşnak ittifakı, Ermeni milliyetçiliğinin ırkçı, saldırgan ve işbirlikçi karakterinin doğal sonucudur. Diğer taraftan makalede ortaya konan bilgi ve belgeler, Ermeni meselesinin her dönem emperyalist devletlerin elinde bir alet olduğunun başka bir örneğidir. Nazilerle işbirliği yapan Dro, Njde gibi Taşnak liderleri, bugün Ermeni soykırımı iddialarını hararetle destekleyen çevreler tarafından kahraman olarak görülmektedir. Aynı çevreler, Ermeni soykırımını inkârı da ırkçılıkla suçlamaktadır. Aslında 1915’te yaşanan karşılıklı kırımda başrolü oynayanlar ve ardından Nazilerle işbirliği yapanlar, ırkçılığın emri altına girmiştir. Anahtar Kelimeler: Taşnaksutyun, Ermeni Meselesi, Faşizm, İkinci Dünya Savaşı, Nazi Almanyası.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




TESAM Akademi Dergisi
TESAM Akademi Dergisi