Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 29
 Görüntüleme 30
 İndirme 9
1992 ULUSLARARASI COĞRAFYA EĞİTİMİ BİLDİRGESİ VE TÜRKİYE’DEKİ YANSIMALARI
2010
Dergi:  
Marmara Coğrafya Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, 1992 yılında Uluslararası Coğrafya Birliği (IGU) Coğrafya Eğitimi Komisyonu (CGE) tarafından yayınlanan Uluslararası Coğrafya Eğitimi Bildirgesi, bağlam değerlendirmesi ve bütünleştirici değerlendirme yöntemlerini içeren literatür değerlendirmesi kullanılarak analiz edilmiştir. Yayınlandığı tarihten hemen sonra İngilizce dışında yirmi dile daha çevrilip yayınlanan bildirge günümüze kadar Türkçeye çevrilmemiş ve hakkında herhangi bir değerlendirme yapılmamıştır. Dolayısıyla bu çalışma, söz konusu bildirgenin ilk kez Türkçeye çevrilmiş olması açısından önem arz etmektedir. Coğrafya eğitimi alanında Türkiye’de dönemsel anlamda böylesi uluslararası bir konjonktürün yakalanamamış olması, ülkemizdeki coğrafya eğitimine yönelik reformların başlayabilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı’nın bütüncül öğretim programı reformu sürecine kadar beklenmesine de yol açmıştır. Bunun sonucunda, bu tür uluslararası eğilimlerin desteğiyle Türkiye’deki coğrafya eğitiminde bazı gelişmelerin sağlanması gereken bir dönemde tam tersi bir süreç yaşanmıştır. Bu nedenlerle, coğrafya eğitimi konusunda uluslararası alandaki çalışma, yayın, rapor ve bu tür bildirgelerin belli aralıklarla coğrafya eğitimcileri ve coğrafyayı temsil eden kurumlar tarafından mutlaka Türkçeye kazandırılması gerekmektedir. Bu, coğrafya eğitimine yönelik uluslararası eğilimlerin Türkiye’ye yansıtılması açısından oldukça gerekli ve önemli görülmelidir

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Marmara Coğrafya Dergisi
Marmara Coğrafya Dergisi