Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 42
 Görüntüleme 143
 İndirme 25
TÜRKİYE’DE ORTAÖĞRETİM COĞRAFYA DERSLERİNDE TEKNOLOJİ KULLANIMI
2007
Dergi:  
Marmara Coğrafya Dergisi
Yazar:  
Özet:

Günümüzde yaşanan hızlı teknolojik gelişmeler hayatın tüm alanlarında olduğu gibi coğrafya öğretiminde de dünya genelinde büyük değişimlere sebeb olmaktadır. Aktif öğrenme ortamının oluşmasına sağladığı katkılardan ötürü, bilgisayar ve İnternet günümüzde coğrafya derslerindeyaygın olarak kullanılan teknolojileri oluşturmaktadır. Bu teknolojiler pek çok ülkede coğrafya derslerinde yaygın olarak kullanılırken Türkiye’de bu konuda henüz önemli bir gelişme katedilememiştir. Bu çalışma, Türkiye’de coğrafya derslerinin işlendiği sınıflardaki teknolojilerin ne olduğu ve bunların ne sıklıkta kullanıldıkları konusunda bir fikir edinmek amacı ile yapılmıştır. Çalışmada 36 ayrı okulda görev yapan 46 coğrafya öğretmeni üzerinde bir anket çalışması uygulanmıştır. Çalışma sonucunda coğrafya dersleri işlenilen sınıfların teknolojik donanım açısından yeterli düzeyin altında oldukları görülmüştür. Ankete katılan öğretmenlerin coğrafya derslerini işledikleri sınıfların % 48’inde bilgisayar, % 35’inde LCD projektör ve % 26’sında ise İnternet bağlantısı vardır. Ancak öğretmenlerden sadece % 7’si bilgisayarı, % 2’si ise LCD projektörü her derste kullandığını belirtmiştir. İnterneti her derste kullanan öğretmen ise yoktur. Çalışmada ayrıca sınıflarda bilgisayar, LCD projektör ve İnternet bağlantısı olma durumu ve bunların coğrafya derslerinde kullanılma sıklıkları açısından özel okulların devlet okullarına göre daha iyi durumda oldukları görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Marmara Coğrafya Dergisi
Marmara Coğrafya Dergisi