Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 9
 Görüntüleme 86
 İndirme 25
Diğerleri için Duyulan Suç Korkusu
2017
Dergi:  
Süleyman Demirel Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Çoğu zaman bireysel korku ile özdeşleştirilen suç korkusu bireyin kendine yakın hissetiği kişilerin suçun mağduru olmasını da kapsamaktadır. Çalışmaların çoğunluğu bireyin suçtan mağduriyet korkusuna odaklanırken pek az çalışma diğerleri için duyulan korkuya odaklanmaktadır. Bu çalışmanın amacı ülkemiz bağlamında diğerleri için duyulan suçtan mağduriyet korkusunu açıklamaya çalışmaktır. Araştırma kapsamında Ankara ilinin merkezinde yer alan ilçelerinde anket tekniği ile toplanan 1242 katılımcının verileri analiz edilmektedir. Betimsel analizler erkeklerin hem çocuklar hem de eşleri için korkarken, kadınların daha çok çocukların mağdur olmasından korktuklarını göstermektedir. Bekar olan bireyler evli bireylere göre daha çok anne-babaları ve kardeşlerinin mağdur olmasından korkmaktadırlar. Ebeveynler ağırlıklı olarak çocuklarının mağdur olmasından kaygı duymaktadırlar. Araştırmanın bulguları uluslararası literatürdeki çalışmalar ile benzerlik göstermektedir. Anahtar Kelimeler: Suç, Suç Korkusu, Diğerleri için suç korkusu, Çocuklar, Ebeveynler

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Süleyman Demirel Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Dergisi
Süleyman Demirel Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Dergisi