Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 11
 Görüntüleme 70
 İndirme 29
CEP TELEFONU PAZARINDA MÜŞTERİ SADAKATİNİN YAPISAL EŞİTLİK MODELLEMESİ İLE İNCELENMESİ
2012
Dergi:  
Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Günümüzde işletmeler, rakiplerine karşı sürdürülebilir bir rekabet avantajı elde etmek için müşteri odaklı bir pazarlama anlayışı benimsemektedirler. Bu anlayışıntemel bileşeni müşteri sadakati oluşturma sürecidir. Bu çalışmada, müşteri sadakati olgusunun bileşenleri olan algılanan kalite, değiştirme maliyeti ve kurumsal imaj değişkenleri arasındaki ilişkiler ve söz konusu bileşenlerin birlikte müşteri sadakati olgusunu açıklamasında kullanılan farklı müşteri sadakati modelleri ele alınıp, yapısal eşitlik modellemesi ile sınanması amaçlanmaktadır. 300 cep telefonu kullanıcısı ile yapılan anket çalışmasına ait veriler kullanılarak cep telefonu pazarı için söz konusu değişkenler arasındaki ilişkiler incelenmekte ve kuramsal hipotezler test edilmektedir.   Anahtar Kelimeler:Müşteri Sadakati, Kurumsal İmaj, Değiştirme Maliyeti, Algılanan Kalite, Cep Telefonu Pazarı, Yapısal Eşitlik Modellemesi   ABSTRACT Companies adopt a customer centric marketing approach in recent years to gain sustainable competitive advantage in the market. The most crucial constituent of this approach is the process of creating customer loyalty. In this study, the relationship between the elements of customer loyalty; percived quality, switching cost and corporate reputation variables, and various customer loyalty models used to explain customer loyalty phenomena are covered, together with the respective customer loyalty elements, to examine via the structural equation modeling. Using the survey results conducted on 300 mobile phone users; theoretical hypotheses and the relationship between the subjected variables are tested for the mobile phone market. Keywords:Customer Loyalty, Corporate Reputation, Switching Cost, Perceived Quality, Mobile Handset Market, Structural Equation Modelling

Anahtar Kelimeler:

review of customer loyalty in mobile phone market with structural equality modeling
2012
Yazar:  
Özet:

nowadays quality businesses adopt a customer-oriented marketing understanding to achieve a sustainable competitive advantage against their competitors, this understanding is the process of creating customer loyalty. in this study, customer loyalty is perceived by the components of the phenomenon, quality change costs and corporate image variables between relationships and the asset in question to identify the customer loyalty phenomenon, the different customer loyalty models used in order to evaluate the structural equality modeling with the customer loyalty team. the data of survey work with 300 mobile phones users are used for mobile phone market to create a customer relationship between the customer marketing and the basics of the development of the development of the customer loyalty team

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Sosyal Bilimler Dergisi
Sosyal Bilimler Dergisi