Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 132
 İndirme 26
AVRUPA BİRLİĞİ – TÜRKİYE İLİŞKİLERİNİN EKONOMİ POLİTİĞİ
2012
Dergi:  
SAKARYA İKTİSAT DERGİSİ
Yazar:  
Özet:

İktisat ile siyaset gerçek dünyada sürekli etkileşim içinde olmalarına rağmen özellikle siyasal faktörlerin iktisadi sonuçları etkilediği görüşü 1970’li yılların ikinci yarısında önem kazanmaya başlamıştır. Konu dünya ölçeğinde ele alındığında uluslararası iktisat ile uluslararası siyasetin kesişim alanını oluşturan “uluslararası siyasal iktisat”ın Realizm, Kuramsalcılık ve Bağımlılıkgibi yaklaşımlar tarafından farklı şekillerde değerlendirilmesine rağmen temel uğraşı alanı hegemonyadır. Bu makalede Avrupa Birliği – Türkiye ilişkileri sadece ekonomik açıdan incelenmemiş, uluslararası politik iktisat yazınından büyük ölçüde yararlanılarak siyaset – ekonomi ilişkisine dayalı yeni bir bakış açısı getirilmiştir. Avrupa Birliği ve Türkiye’nin bütünleşme çabalarının önümüzdeki yıllarda ne tür bir şekil alacağı çok açık gözükmemektedir. Açıklığın olmamasının nedenini, Birliği oluşturan devletlerin ve bu devletlerin taşımış olduğu tarihi gerçeklerin veya günümüz dünya koşullarında oluşan sıkışma ve müdahalelerinde aramak yerinde olur. Avrupa’da Birlik düşüncesi pek çok kez vurgu kazanmıştır. Türkiye’nin Birliğe üyeliğinde pek çok engel görülebilir. Bu engeller realitede gerçekten etkili olabilir. Ancak bu şekildeki bir yaklaşımdan sıyrılmak hem Türkiye ve hem de Birlik için kazançlı olacaktır

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




SAKARYA İKTİSAT DERGİSİ
SAKARYA İKTİSAT DERGİSİ