Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 22
 Görüntüleme 56
 İndirme 17
Sınıf İçi Etkileşim
2000
Dergi:  
Kuram ve Uygulamada Eğitim Yönetimi
Yazar:  
Özet:

Bu çalınmanın amacı, sınıf içi etki/eşim davranırlarım incelemektir Araştırmada veriler gözlem yoluyla toplanmıştır. Örneklem olarak Ankara il Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Okul Deneyimi dersinde gözlem yapmak için belirlenen 24 ilköğretim ve 4 orta öğretim okulu olmak üzere 28 okul araştırmaya alınmıştır. Araştırmanın örneklemini ilköğretim l. kademe 459, II. kademe 306 ve ortaöğretim 149 olmak üzere toplam 914 öğretmenin sınıfı oluşturmuştur. Araştırmada veri toplama aracı olarak, araştırmacı tarafından hazırlanan "Sınıf içi Öğretim Faaliyeti Gözlem Formu"nun "Sınıf içi Etkileşim" alt boyutu kullanılmıştır. Verilerin analizinde SPSS paket istatistik programı kullanılmış ve her bir davranış bağımsız değişkenlere göre; t-testi, tek yönlü varyans analizi ve doğrusal regresyon modeli kullanılarak analiz edilmiştir. Araştırmada elde edilen bulgulara göre; sınıf içi etkileşim davranışları genel olarak orta derecede görülmektedir. Sınıf içi etkileşim davranışlarını kullanılması öğretmenin cinsiyetine ve kıdemine göre anlamlı bir farklılık göstermemekte, dersler itibariyle sosyal ve Türkçe grubu öğretmenleri matematik öğretmenlerinden anlamlı derecede başarılı görülmektedirler. Öğretim kademelerine göre, ilköğretim f. Kademe ve orta öğretim öğretmenleri ilköğretim II. kademe öğretmenlerine göre sınıf içi etkileşim davranışlarım kullanmada anlamlı derecede başarılıdırlar. Ayrıca, demokratik ve otokratik öğretmen özelikleri sınıf içi etkileşim davranışlarını zorlayabilmektedirler.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Kuram ve Uygulamada Eğitim Yönetimi
Kuram ve Uygulamada Eğitim Yönetimi