Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 66
 İndirme 15
BALKAN ULUS MİTLERİNDE OSMANLI ETKİSİ ÜZERİNE BİR DEĞERLENDİRME: KOSOVA’DAN KRBAVA’YA
2019
Dergi:  
Uşak Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma Balkan ulus mitlerinin oluşumu ve tarihselliğini konu almaktadır. Ulus mitleri, siyasî birim oluşturma ve bunu sürdürme azmindeki toplulukların bu hedeflerini meşrulaştırmanın temel araçlarından addedilmektedir. Kolektif “biz” kimliğinin karşısına “öteki”ni yerleştirmek, pek çok ulus mitinin ortak özelliğidir. Balkanlarda, çeşitli ulusların “öteki” algısının yansımasını Osmanlı Türklerinde bulduğu anlaşılmaktadır. Bu çalışmada mitleştirilmiş ulusal tarihlerin ötekileştirme süreçlerinin bir ürünü olarak Osmanlı Türkleri ile ilişkilerin, tarihsel zeminde vuku bulan ilişkilerle mukayeseli olarak değerlendirilmesi hedeflenmektedir. Bu bağlamda, Kosova ve Krbava Savaşı gibi belirleyici savaşlar ve çeşitli Balkan ulus mitlerinde öne çıkan bazı tarihsel şahsiyetler üzerinde bir değerlendirme yapılmaya çalışılacaktır. 

Anahtar Kelimeler:

Evaluation of the Ottoman Impact on the Balkan National Myths: From Kosovo to Krebs
2019
Yazar:  
Özet:

This study focuses on the formation and historicity of the Balkan national myths. National myths are added to the basic means of legalizing these goals of communities in the struggle to create political unity and maintain it. Placing the “other” in front of the collective “we” identity is a common feature of many national myths. In the Balkans, it is clear that various nations have found a reflection of the perception of "the other" in the Ottoman Turks. The aim of this study is to evaluate the relations with the Ottoman Turks as a product of the processes of self-release of national history, comparatively with the relations found on the historical ground. In this context, an assessment will be made on determining wars such as the Kosovo and the Krbava War and some historical figures that stand out in the various Balkan national myths.

Anahtar Kelimeler:

0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Uşak Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 684
Atıf : 6.616
2023 Impact/Etki : 0.351
Uşak Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi