Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 46
 İndirme 14
 Sesli Dinleme 1
Batı Kültüründe Oryantalizm, Müslüman Türkleri Ötekileştirme Çabaları Ve Çevirilerdeki İmgesel Yansımaları
2019
Dergi:  
Sosyal ve Kültürel Araştırmalar Dergisi (SKAD)
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada Batı Oryantalizminin geçmişten günümüze Doğu halklarını yerme eğilimi bu bağlamda özellikle Müslüman Türkleri yermesinin tarihsel kökenlerini oluşturan edebiyat eserlerinde yer bulmuş yanlış bilgilerin aktarımı ve Batı’da ve Türkiye’de saygınlığını koruyan büyük düşünür ve bilim insanlarının bu eserlere paralel yanlış bakış açılarına değinilerek ortaya çıkarılması hedeflenmiştir. Çalışmanın ilk bölümünde Alman edebiyatına damga vurmuş anı, günce, gezi ve deneme yazılarında yansıtılan ötekileştirilmiş Türk imgesi ve oryantalist izleri, ikinci bölümde ise İslam ve Türk imgesinin Kant, Herder, Freidrich Engels, Karl Marks, Hegel gibi ünlü düşünürlerce oryantalist bakış açısıyla aktarılması ve son bölümde ise 16.yy denemelerinde gerçeği yansıtmayan Türk imgesi ve oryantalist izler aktarılacaktır. Sonuç olarak, Avrupalılar gözünden sunulan bilgilerden çıkarılması gerekenin öncelikle günümüzde hala karşımıza çıkan ve dayanaksız olan Müslüman Türk imajının basılı ve bizzat insani kaynaklarını tanıyarak, şeffaflık sınırları içerisinde bu imajı doğru yansıtabilmek için tarihsel, kültürel, dini zenginliklerimize sarılarak daha fazla uluslararası akademik çalışma yapılmasının elzem olduğu kanısına varılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Batı Kültüründe Oryantalizm, Müslüman Türkleri Ötekileştirme Çabaları Ve Çevirilerdeki İmgesel Yansımaları ( Orientalism In The West Culture, The Efforts For Marginalization Of Muslim Turks And Fictional Reflections in Translations)
2019
Yazar:  
Özet:

In this study, the tendency of Western Orientalism to place the Eastern peoples from the past to the present; in this context, the transfer of false information found in the literary works that make up the historical origins of the Muslim Turks and the highest thinkers and scientists who retain their reputation in the West and Turkey are aimed at revealing the parallel false views of these works. In the first part of the study, the memories marked the German literature, the authoritized Turkish image and orientalistic traces reflected in the daily, travel and experimental writings, and in the second part, the Islam and Turkish image was transmitted by famous thinkers such as Kant, Herder, Freidrich Engels, Karl Marks, Hegel, and in the last part, the orientalistic perspective. The Turkish image and Orientalist traces that do not reflect the truth will be transmitted in their trials. As a result, what is to be removed from the information presented by the Europeans, first of all, is the fact that it is necessary to do more international academic studies in order to correctly reflect this image within the limits of transparency, recognizing the printed and personal human resources of the Muslim Turkish image that is still unbearable to us today.

Anahtar Kelimeler:

Orientalism In The West Culture, The Eforts For Marginalization Of Muslim Turks and Fictional Refections In Translations
2019
Yazar:  
Özet:

This study aimed to explore the tendency of the West Orientalism to criticize the East communities from past to present, the transfer of the wrong data placed in literary works which make up the historical roots of the satirization of Muslim-Turks and the wrong perceptions parallel to these works which belongs to the pioneer philosophers and writers in the West. Initially; the refection of the marginalized image of Turk and Orientalist indications in the memory, journal, travel writings and essays in German Literature; then the orientalist image of Islam and Turk by famous phiolosphers, fnally unsubstantial image of Turk and orientalist indications in 16.century essays will be mentioned. Consequently, due to the chimerical Turk image that we confront still today and we are of the opinion that the preparation of more international academic research embracing to our historical, cultural, religional values is requisite to be able to mirror the truths.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Sosyal ve Kültürel Araştırmalar Dergisi (SKAD)

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 164
Atıf : 454
2023 Impact/Etki : 0.094
Sosyal ve Kültürel Araştırmalar Dergisi (SKAD)