Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 70
 İndirme 28
Alzheimer Hastalarına ve Bakım Verenlere Yönelik Sosyal Politikalar: Türkiye – Almanya Karşılaştırması
2019
Dergi:  
Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Yaşlılık döneminde yaşlıların biyopsikososyal ihtiyaçları artmaktadır. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde yaşlı nüfus artışının meydana getirdiği ve getireceği öngörülen sorunlara yönelik çeşitli önlemler alınmaya başlanmıştır. Ancak bu önlemler yeterli düzeyde değildir. Dünya genelinde yaygınlaşan ve küresel sorunlara yol açması kuvvetle ihtimal hastalıklardan biri olan Alzheimer hastalığı bu çalışmanın önemli bir bölümünü oluşturmaktadır. Hastalığın tedavisinin olmayışı, teşhisinin zorluğu ve giderek kötüleşen seyri hem hastalar hem de bakım verenler için büyük sorunlara yol açabilmektedir. Bu çalışmada; yaşlılara yönelik sağlık politikalarını, bakım politikalarını ve Alzheimer hastalarına yönelik bakım modellerini Almanya ve Türkiye için karşılaştırmaktadır. Konu hem genel yaşlılık politikaları perspektifiyle hem de Alzheimer hastalığı özelinde ele alınmaktadır. Çalışmada, Türkiye ve Almanya’da ki mevcut durum incelendikten sonra uzun ve kısa vadede yapılması gerekenler üzerine önerilerde bulunulmuştur. Türkiye’nin gelecekteki yaşlılık politikaları nasıl olmalıdır ve Alzheimer hastalarına yönelik politikalar nasıl şekillenmelidir gibi sorulara yanıt aranmıştır. 

Anahtar Kelimeler:

Alzheimer Hastalarına ve Bakım Verenlere Yönelik Sosyal Politikalar: Türkiye – Almanya Karşılaştırması
2019
Yazar:  
Özet:

In the age age, the needs of the elderly are increasing. In developing and developing countries, various measures have been taken to address the predictable problems that the ageing population increases and will bring. However, these measures are not sufficient. Alzheimer’s disease, one of the highly likely diseases that spreads worldwide and leads to global problems, is an important part of this study. The absence of treatment of the disease, the difficulty of diagnosis and the progressive deterioration of the course can lead to major problems for both patients and caregivers. This study compares health policies for the elderly, care policies and care models for Alzheimer’s patients for Germany and Turkey. The issue is addressed both in terms of general aging policies and in terms of Alzheimer's disease. The study, in Turkey and Germany, has made recommendations on what should be done in the long and short term after the current situation is examined. Turkey has sought answers to questions such as how the future aging policies should be and how the policies towards Alzheimer’s patients should be shaped.

2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 478
Atıf : 4.751
Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırmaları Dergisi