Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 45
 İndirme 12
Yeni Bir İslami Edebiyat Teorisi Doğrultusunda Evrensellik
2019
Dergi:  
Şırnak Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

20. yüzyıl ortalarında, Ortadoğu ve özellikle Mısır’da İslami yazar ve entelektüeller etkin bir şekilde İslami edebiyatı isimlendirmekle meşguldüler. Bu konuda aralarında Seyyid Kutub, Muhammed Kutub ve Nejib el-Kilani’nin başlıca eserleri de bulunan birçok Arapça kitap kaleme alındı ve Malayca ve Endonezce dillerine çevrildi. Tüm bu eserler arasında, Muhammed Kutub’un İslam Düşüncesinde Sanat isimli kitabının Ahmed Kemal Abdullah, Şahnun Ahmed, Muhammed Kemal Hasan, İsmail İbrahim, Muhammed Buhari Lubis ve İslami edebiyat teorisi üreten diğer Malay yazarları üzerinde muazzam bir etkisi oldu. Bu makalede, “evrensellik” (el-‘âlemiyye) kavramına dayanan yeni bir İslami edebiyat teorisi önerilir. Makalenin birinci kısmında mevcut teoriler gözden geçirilirken sonuç kısmında İslami edebiyat kavramı, mesajı ve İslami edebiyatı diğer dünya edebiyatlarından ayıran yedi temel özellik gibi birçok konu tartışılır.

Anahtar Kelimeler:

The universality of a new Islamic literary theory
2019
Yazar:  
Özet:

In the mid-20th century, in the Middle East and especially in Egypt, Islamic writers and intellectuals were engaged in effectively naming Islamic literature. Many Arabic books, including the main works of Seyyid Kutub, Muhammad Kutub and Nejib al-Kilani, were written and translated into Malay and Indonesian languages. Among all these works, Muhammad Kutub's book Art in Islamic Thought has had a huge impact on the other Malay writers producing theory of Islamic literature, Ahmed Kemal Abdullah, Shahnun Ahmed, Muhammad Kemal Hasan, Ismail Ibrahim, Muhammad Buhari Lubis and other Malay writers. This article suggests a new theory of Islamic literature based on the concept of "universality" (el-'alemiya). In the first part of the article, the current theories are reviewed, while in the result section, many topics are discussed, such as the Islamic literature concept, the message and the seven fundamental characteristics that distinguish Islamic literature from other world literature.

Anahtar Kelimeler:

Universality Towards A New Theory Of Islamic Literature
2019
Yazar:  
Özet:

In the middle of the 20th century, Islamic writers and intellectuals in the Middle East and particularly in Egypt were actively engaged in the call for Islamic literature. Several Arabic books, including major works of Sayyed Qutub, Muhammad Qutub, and Naguib Kilani, were written on the subject and immediately rendered into Malaysian and Indonesian languages. Among all these writings, Muhammad Qutub’s book “Manhaj El-Fan El-Islami” has had tremendous impact on modern Malay writers such as, Ahmad Kamal Abdullah, Shahnon Ahmad, Muhammad Kamal Hassan, Ismail Ibrahim, Muhammad Bukhari Lubis, and others who produced several theories of Islamic literature. In this paper, a new theory of Islamic literature is proposed which is based on the concept of Al-‘Alamiah (Universality).In the first part of the paper, existing theories are reviewed whereas in the final part, a number of issues are discussed such as the concept of Islamic literature, its message, and seven basic features that distinguish Islamic literature from other world literatures. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Şırnak Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 429
Atıf : 738
2023 Impact/Etki : 0.057
Şırnak Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi