Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 93
 İndirme 36
KIRILGAN BEŞLİ ÜLKELERİNDE CO2 EMİSYONU VE GSYİH İLİŞKİLERİ: PANEL BOOTSTRAP NEDENSELLİK ANALİZİ
2019
Dergi:  
Journal of Management and Economics Research
Yazar:  
Özet:

Küresel ısınma ve iklim değişikliği son yıllarda çok tartışılan çevresel problemlerin başında gelmektedir. Bu önemli çevresel sorununun temel nedeni insan kaynaklı seragazı emisyonlarıdır. Seragazları içinde en büyük payı ise karbondioksit emisyonu almaktadır. Bu çerçevede çalışmanın amacı, Kırılgan Beşli ülkelerinde (Brezilya, Endonezya, Güney Afrika, Hindistan, Türkiye) karbondioksit emisyonu ile gayrisafi yurtiçi hasıla değişkenleri arasındaki ilişkileri incelemektir. Çalışmanın dönemi 1970-2016 yıllarını kapsamaktadır. Değişkenler arasındaki ilişkileri incelemek için Bootstrap Panel Granger Nedensellik Testi kullanılmıştır. Elde edilen sonuçlara göre, Brezilya ve Endonezya’da kişi başına düşen gayri safi yurtiçi hasıladan kişi başına karbondioksit emisyonuna doğru, Güney Afrika ve Türkiye’de ise kişi başına karbondioksit emisyonundan kişi başına gayri safi yurtiçi hasılaya doğru tek yönlü nedensellik ilişkileri bulunmaktadır. Hindistan’da ise söz konusu değişkenler arasındaki nedensellik ilişkisi çift yönlüdür.

Anahtar Kelimeler:

KIRILGAN BEŞLİ ÜLKELERİNDE CO2 EMİSYONU VE GSYİH İLİŞKİLERİ: PANEL BOOTSTRAP NEDENSELLİK ANALİZİ
2019
Yazar:  
Özet:

Global warming and climate change have become the top of environmental issues that have been widely discussed in recent years. The main cause of this important environmental problem is human-source greenhouse emissions. The majority of the gases are carbon dioxide emissions. The aim of the study in this framework is to explore the relationship between carbon dioxide emissions and non-profit domestic revenue variables in the Criminal Five countries (Brazil, Indonesia, South Africa, India, Turkey). The period of study covers the years 1970-2016. The Bootstrap Panel Granger Cause Test was used to study the relationships between the variables. According to the results obtained, in Brazil and Indonesia there are one-way causal relationships from non-clean domestic revenue per person to carbon dioxide emissions per person, while in South Africa and Turkey there are one-way causal relationships from carbon dioxide emissions per person to non-clean domestic revenue per person. In India, the causal relationship between these variables is double.

The Relationship Between Co2 Emissions and Gdp In Fragile Five Countries: Panel Bootstrap Causality Analysis
2019
Yazar:  
Özet:

Global warming and climate change in recent years is one of the much-discussed environmental problems. The main reason of this important environmental problem is athropogenic greenhouse gases emissions from human activities. Within greenhouse gas emissions, CO2 emissions takes big share. In this context, aim of the study is to examine the relationships between carbon dioxide emissions and gross domestic product variables in the fragile five (Brazil, Indonesia, South Africa, India, Turkey). The study covers the years 1970-2016. Bootstrap Panel Granger Causality Test were used to examine the relationships between variables. The causality test results show that there is a unidirectional causality relationship from gdp per capita to CO2 per capita in Brazil and Indonesia. At the same time there is a unidirectional causality relationship from CO2 per capita to gdpp per capita in South Africa and Turkey. Finally, there is a bidirectional causality relationship between gdp per capita and CO2 emissions per capita in India.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Journal of Management and Economics Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 888
Atıf : 3.536
Journal of Management and Economics Research