Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 110
 İndirme 38
UYANAN DEV ÇİN’İN YAPISAL VE EKONOMİK DÖNÜŞÜM SÜRECİ
2019
Dergi:  
Journal of Management and Economics Research
Yazar:  
Özet:

Soğuk Savaş sonrası tek kutuplulaşma eğilimi ile birlikte uluslararası sistemde, hem devletler arasındaki güç dağılımı önem kazanmış hem de bu gücün nispeten dengeli dağılımıyla yoğunlaşması arasındaki fark ön plana çıkmıştır. Uluslararası sistemin istikrarı açısından bu fark oldukça önemli bir durumdur. Kuruluşunun ardından uzun bir süre sosyalizm ile yönetilen Çin, 1978-2018 döneminde, Deng Xioping liderliğinde birtakım aksaklıklara rağmen bir taraftan daha önce emsali görülmemiş bir hızda üretimini ve dış ticaretini arttırırken diğer taraftan ekonomik olarak büyümeye başlamıştır. Bu başarının altında yatan en önemli sebep Deng Xioping’in doğrudan yabancı sermaye yatırımlarını destekleyen liberal politikalar izlemiş olmasıdır. Ayrıca ekonomik kalkınma sürecinde Çin’de düşük maliyetlerin, ucuz işgücünün, yüksek devlet teşviklerinin, akıllıca dizayn edilmiş teknolojik ve yenilikçi bir yapının oluşturulmasının payı oldukça büyüktür. Bir başka ifade ile Çin’in yükselişinde Piyasa Reformları ve Dünya Ticaret Örgütüne katılımı milat olarak kabul edilebilir. Bu başarı başta Türkiye olmak üzere gelişmekte olan ülkeler için emsal oluşturmaktadır. Bu nedenledir ki Çin’in yükselişinin sebeplerinin irdelendiği bu çalışmada ülkenin uluslararası ticarette karşılaştırılmalı üstünlüğü nasıl ele geçirdiği sorusuna cevap aranmaktadır. Ayrıca Çin’deki başarılı ve yaratıcı yıkım olarak nitelendirilen yapısal ve ekonomik dönüşüm tarihsel süreç içerisinde sunulmaktadır. Bu çalışma bize Çin ekonomisindeki dönemsel değişimleri görebilme yetisi sağlamaktadır. Nitekim çalışmamızı literatürde yapılmış diğer çalışmalardan ayıran özellik de budur. Çünkü bu bağlamda yapılmış çalışmaların neredeyse tamamında belli bir konu ve/veya belli bir dönem dikkate alınmıştır. Bu nedenledir ki, M.Ö.221-2018 döneminde Çin’de yaşanan ekonomik ve yapısal değişimlerin ön plana çıkarıldığı bu çalışmanın literatüre katkı sağlaması beklenmektedir. Araştırma sonucunda elde edilen bulgular ise Çin’in tarihsel süreç içerisinde zaman zaman büyük dalgalanmalar yaşadığını ve “Piyasa Reformları” ile birlikte dünyanın en büyük ikinci ekonomisi konumuna geldiğini göstermektedir. Ayrıca bu süreçte Çin’in Ar-Ge faaliyetlerine ve beşeri sermaye yatırımlarına verdiği önem de takdire şayandır. 

Anahtar Kelimeler:

The awakened DEV is China's real and economic return processor
2019
Yazar:  
Özet:

There is a unipolarization tendency in the international system after the Cold War. However, the distribution of power between states gains importance and the difference between the relatively balanced distribution of this power and its concentration comes to the forefront. This difference is very important for the stability of the international system. China, which was ruled with socialism for a long time after its establishment, achieved a sustainable growth rate in 1978-2018 despite some disruptions under the leadership of Deng Xioping. The main reason for this success is that Deng Xiaoping has followed liberal policies that support foreign direct investment. In addition, low costs, cheap labor, high government incentives and the creation of a cleverly designed technological and innovative structure have a large share in the economic development process in China. In other words, China’s rise in market reforms and participation in the World Trade Organization can be considered as a milestone. This success sets a precedent for developing countries. For this reason, this study examines the reasons for the rise of China and seeks to answer the question of how the country seizes comparative advantage in international trade. In doing so, China’s structural and economic transformation process is examined through its historical connections. Therefore this study, which emphasized economic and structural changes in China in the period BC 221-2018, is expected to contribute to the literature. The findings of the research show that China has experienced great fluctuations in the historical process from time to time and became the second-largest economy in the world with "Market Reforms". In addition, China attends great importance to R & D activities and human capital investments

Anahtar Kelimeler:

The Structural and Economic Transformation Process Of The Awakening Giant China
2019
Yazar:  
Özet:

There is a unipolarization tendency in the international system after the Cold War. However, the distribution of power between states gains importance and the difference between the relatively balanced distribution of this power and its concentration comes to the forefront. This difference is very important for the stability of the international system. China, which was ruled with socialism for a long time after its establishment, achieved a sustainable growth rate in 1978-2018 despite some disruptions under the leadership of Deng Xioping. The main reason for this success is that Deng Xiaoping has followed liberal policies that support foreign direct investment. In addition, low costs, cheap labor, high government incentives and the creation of a cleverly designed technological and innovative structure have a large share in the economic development process in China. In other words, China's rise in market reforms and participation in the World Trade Organization can be considered as a milestone. This success sets a precedent for developing countries. For this reason, this study examines the reasons for the rise of China and seeks to answer the question of how the country seizes comparative advantage in international trade. In doing so, China's structural and economic transformation process is examined through its historical connections. Therefore this study, which emphasized economic and structural changes in China in the period BC 221-2018, is expected to contribute to the literature. The findings of the research show that China has experienced great fluctuations in the historical process from time to time and became the second largest economy in the world with ‘‘Market Reforms”. In addition, China attaches great importance to R & D activities and human capital investments

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Journal of Management and Economics Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 888
Atıf : 3.546
2023 Impact/Etki : 0.175
Journal of Management and Economics Research