Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 95
 İndirme 34
TÜRKİYE’NİN DEĞİŞEN GÜVENLİK ÇEVRESİ VE TÜRK DIŞ POLİTİKASININ DÖNÜŞÜMÜ
2019
Dergi:  
Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Türkiye’nin 1990’lardaki güvenlik odaklı dış politikası 2000’li yıllarda Türk dış politikasının Avrupalılaşması olarak da nitelendirilebilen daha liberal yönde bir değişim geçirmiştir. Ancak bu dış politika, 2010’larda sert güce başvurulmasıyla yeniden güvenlikleştirme sürecine yönelmiştir. Bu makale söz konusu yönelimi, Türkiye’ye yönelik iç ve dış tehditlerin yoğunluğundaki değişimi analiz ederek incelemeyi amaçlamaktadır. Bu analizde temel olarak, Suriye’de devam eden ve Türkiye’deki PKK terörünün yeniden ortaya çıkışına olanak sağlayan iç savaş ve DAEŞ’in terörist saldırıları üzerinde durulacaktır. Sonuç olarak, Türkiye’nin güney doğu sınırını çevreleyen istikrarsız siyaset ve güvenlik ortamı, ulusal dış politikada sert gücün kullanılmasına yol açmıştır. Önceki on yılın aksine, ülke içi ve sınır ötesi terör tehditlerine karşı askeri güç kullanımı, ulusal güvenlik çıkarları açısından kaçınılmaz hale gelmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Turkey’s Changing Security Environment and Transformation Of Turkish Foreign Policy
2019
Yazar:  
Özet:

 Turkey’s security-oriented foreign policy during the 1990s, which changed dramatically by the 2000s towards a more liberal mode and which can also be considered as the “Europeanization of Turkish foreign policy”, returned to its re-securitized phase in the 2010s by resorting to hard power. This article aims at explaining this reversal by analysing changes in the intensity of Turkey’s internal and external threats. In this analysis, it will mainly concentrate on the ongoing civil war in Syria, as an enabling factor for the revival of PKK terror in Turkey and terrorist attacks from ISIS. Consequently, the unstable political and security environment surrounding the South-eastern borderline of Turkey has led to the use of hard power in national foreign policy. In contrast with the previous decade, the use of military power has become inevitable in the pursuit of national security interests against intra-country and cross-border terror threats.    

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 646
Atıf : 2.381
2023 Impact/Etki : 0.24
Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi