Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 147
 İndirme 42
 Sesli Dinleme 1
KAMU YÖNETİMİNDE LİYAKAT DIŞI UYGULAMALAR: KAMU ETİĞİ KURAMLARINA GÖRE BİR DEĞERLENDİRME
2019
Dergi:  
Akademik Hassasiyetler
Yazar:  
Özet:

Kamu yönetiminde yağma sistemi dâhil liyakat dışı uygulamaların yanlış ve etik dışı, liyakat sisteminin ise etik, doğru ve adil bir personel rejimi olarak değerlendirilmesi yaygın olarak kabul gören bir ilkedir.  Bu çalışmada bu yaygın kabulün kamu etiği açısından bir analizinin yapılması amaçlanmıştır. Bunun için yağma sistemi ve liyakat dışı diğer uygulama tipleri bu konudaki terimler karmaşası da analiz edilerek açıklanmış ve bu terimler tekrar sınıflandırılmıştır. Daha sonra kayırmacılık, yağma sistemi ve liyakatin kamu etiği ana akım kuramlarında nasıl ele alındığı karşılaştırmalı olarak incelenmiştir. ASPA Kodunda liyakat ilkelerinin öne çıktığı, bürokratik etik yaklaşımında ise kayırmacılığın en düşük etik nokta olarak ele alındığı görülmüştür. Ayrıca “iyi nedenler etiği” ve “kamu profesyoneli etiği” gibi çağdaş yaklaşımlarda da liyakat ilkesinin koşullu veya koşulsuz savunulduğu görülmüştür. Çalışma sonucunda göreceliği ve değişkenliği savunan etik kuramlarının kayırmacılık ve yağma sistemini doğrudan etik dışı olarak yaftalama konusunda temkinli olduğu anlaşılmıştır. Bununla birlikte küreselleşme ve standartlaştırma yolunda olan kamu etiğinin normatif yapısının liyakati tek etik doğru olarak kodladığı nihai sonucuna varılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

KAMU YÖNETİMİNDE LİYAKAT DIŞI UYGULAMALAR: KAMU ETİĞİ KURAMLARINA GÖRE BİR DEĞERLENDİRME
2019
Yazar:  
Özet:

In public administration, the principle is widely accepted that non-ethical practices, including the robbery system, are misleading and unethical, while the robbery system is widely accepted as an ethical, fair and fair staff regime.  This study aims to conduct an analysis of the public ethics of this widespread acceptance. For this reason, the steal system and other types of unlimited application are also explained by analysing the complexity of the terms in this subject and these terms are re-classed. Later, scratch, the robbery system and public ethics were comparatively studied as how it was addressed in the main flow theories. In the ASPA Code, the principles of loyalty are highlighted, and in the bureaucratic ethical approach, it is considered to be a low-ethical point of degradation. In contemporary approaches such as “the ethics of good reasons” and “the public professional ethics” it has also been shown that the principle of liability is conditionally or unconditionally defended. The study finds that the ethical theories that defend proportionality and variability are cautious about the direct and non-ethical of thefting and robbery system. However, the normative structure of the public ethics on the path of globalization and standardization has come to the final conclusion that the one-ethical code is correctly encoded.

2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Akademik Hassasiyetler

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 476
Atıf : 1.060
Akademik Hassasiyetler