Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 56
 İndirme 20
DERİN OTOMATİK KODLAYICI TABANLI ÖZELLİK ÇIKARIMI İLE ANDROİD KÖTÜCÜL YAZILIM UYGULAMALARININ TESPİTİ
2019
Dergi:  
Yönetim Bilişim Sistemleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Günümüzde akıllı telefonlar insan hayatının vazgeçilmez bir parçası haline gelmiştir. Android işletim sistemi bu cihazlar arasında en yüksek kullanım oranına sahiptir. Gelişmiş özellikleri sayesinde kullanıcıların fotoğrafları, sağlık verileri, kimlik bilgileri ve banka bilgileri gibi kişisel bilgilerini saklamalarını sağlar. Yaygın kullanımı ve gelişmiş özellikleri nedeniyle kötü amaçlı yazılım geliştiricileri tarafından en çok hedeflenen işletim sistemidir. Bu çalışmada Android kötücül yazılım uygulamalarının tespitinde başarıyı artırmak için öncelikle derin oto kodlayıcı mimarisi kullanılarak özellik çıkarımı yapılmıştır. Bir sonraki aşamada ise makine öğrenmesi yöntemlerinden Rasgele Orman (RO), K-En Yakın Komşu (K-EYK) ve Karar Ağacı (KA) algoritmaları kullanılarak sınıflandırma yapılmıştır. Deneysel sonuçlar derin oto kodlayıcı ve temel bileşen analizi kullanarak özellik çıkarımının başarıyı artırdığını göstermiştir. Yapılan analizlere göre, Rastgele Orman algoritmasının % 94,40 ile en iyi doğruluğa sahip olduğu görülmüştür. 

Anahtar Kelimeler:

DERİN OTOMATİK KODLAYICI TABANLI ÖZELLİK ÇIKARIMI İLE ANDROİD KÖTÜCÜL YAZILIM UYGULAMALARININ TESPİTİ
2019
Yazar:  
Özet:

Today, smartphones have become an integral part of human life. Android operating system has a high rate of use among these devices. Thanks to its advanced features, it allows users to store their personal information such as photos, health data, identity information and bank information. It is a very targeted operating system by malware developers due to its widespread use and advanced features. In this study, the success in the detection of Android malicious software applications was first extracted using the profound autocoding architecture. In the next phase, the machine learning methods were classified using the algorithms of Rasgele Forest (RO), K-The Nearest Neighbor (K-EYK) and Decision Tree (KA). Experimental results showed that character extraction increased success using deep auto coder and basic component analysis. According to the analysis, the random forest algorithm has 94.40% accuracy.

The Detection Of Android Malware Applications With Deep Autoencoder Based Feature Extraction
2019
Yazar:  
Özet:

Nowadays, smart phones have become an indispensable part of human life. The Android operating system has the highest utilization rate among these devices. Its advanced features allow users to store personal information such as photos, health data, identity information, and bank information. It is the most targeted operating system by malware developers because of its widespread usage and advanced features. In this study, in order to increase the success in the detection of Android malware applications, feature extraction was performed by using deep autoencoders. In the next step, data are classified by Random Forest (RF), K-Nearest Neighbor (K-NN) algorithm and Decision Tree (DT) algorithms. Experimental results showed that feature extraction using deep autoencoders and principal component analysis increased the accuracy of model. According to the analyses made, it has been observed that Random Forest algorithm had the best accuracy with 94.40%.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Yönetim Bilişim Sistemleri Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 111
Atıf : 236
2023 Impact/Etki : 0.313
Yönetim Bilişim Sistemleri Dergisi