Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 100
 İndirme 30
SOSYAL MEDYA REKLAMLARINDA TÜKETİCİ ALGILARININ DEMOGRAFİK VE SOSYO-EKONOMİK DEGİŞKENLERE GÖRE KARŞILAŞTIRILMASI
2019
Dergi:  
Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kullanıcıların bilgi ve tecrübelerini paylaştığı sanal bir ortam olarak tanımlanan sosyal medya, son yıllarda teknolojiye paralel olarak yeni iletişim ortamlarının gelişmesiyle birlikte internete yeni bir boyut kazandırmıştır. Günümüzde ev ve işyerlerinde geçirilen zaman arttıkça tüketiciler, sosyal medyayı daha fazla kullanmaya başlamış ve paylaşımın yanında ürün ve hizmet reklamlarının da sıkı bir takipçisi olmuşlardır. Sürekli artan rekabet ve değişen tüketici tercihleri karşısında hedef pazarlarına daha hızlı ve etkin bir şekilde ulaşmak isteyen işletmeler için cazip fırsatlar sunan sosyal medya, işletmeler için de pazarlama iletişimi unsurlarından biri haline gelmiştir. Araştırmanın amacı, sosyal medya reklamlarına yönelik tüketici algılarının demografik ve sosyo ekonomik değişkenlere göre incelenmesi ve karşılaştırılmasıdır. Bu amaç doğrultusunda öncelikle sosyal medya, sosyal medya reklamları, sosyal medya reklamlarında tüketici algıları ile ilgili literatür taraması yapılmıştır. Uygulama bölümünde ise demografik ve sosyo ekonomik özellikler ile sosyal medyada yer alan reklamlarda tüketici algıları arasında farklılığın incelenmesi amacıyla hazırlanan anket, sosyal medya kullanıcıları tarafından cevaplandırılmış, 1052 sosyal medya kullanıcısının cevapları sonucunda elde edilen veriler analiz edilmiş ve yorumlanmıştır. Araştırma sonucunda demografik ve sosyo ekonomik özelliklerden yaş ile sosyal medya reklamlarına yönelik ekonomiye yararlılık algısı, cinsiyet ile bilgi vericilik, ekonomiye yararlılık ve değer yozlaşması algıları ve ankete katılanların annelerinin eğitim düzeyi ile bilgi vericilik ve değer yozlaşması algıları arasında farklılıkların bulunduğu gözlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Social Media Advertising Consumer Arguments are Admitted to Democratic and Social-Economic Revenue
2019
Yazar:  
Özet:

Social media, defined as a virtual environment where users share their knowledge and experiences, has in recent years, along with the development of new communication environments parallel to technology, gained a new dimension to the internet. Nowadays, with the increased time spent in their homes and workplaces, consumers have begun to use more social media and have become a close followers of product and service advertising alongside sharing. Social media, which offers attractive opportunities for who want to reach their target markets faster and more effectively in the face of increasing competition and changing consumer preferences, has also become one of the elements of marketing communication for. The purpose of the research is to study and compare consumer perceptions of social media advertising based on demographic and socio-economic variables. For this purpose, literature scan was first done on social media, social media ads, and consumer perceptions in social media ads. In the application section, the demographic and socio-economic characteristics and the differences between consumer perceptions in social media advertisements were prepared for the purpose of the survey, responded by social media users, the data obtained from the responses of 1052 social media users were analyzed and interpreted. The study found differences between the perception of utility to the economy from the demographic and socio-economic characteristics to the age and social media advertising, the perception of utility to the economy and the perception of corruption of value and the perception of education of the mothers of the survey and the perception of information and corruption of value.

Anahtar Kelimeler:

A Comparison Of Consumer Perceptions On Social Media Advertisements According To Demografic and Socio Economic Variables
2019
Yazar:  
Özet:

Social media is defined as a virtual platform at which users share their knowledge and experiences and in recent years paralel to the development of new communication environments by means of technology, socialmedia gained a new dimension. Nowadays, as consumers spend more time at home and at work, they begin to use social media more than ever and consequently as well as sharing something, consumers become close followers of advertisements about products and services. Inface of continuously growing competition and changing consumer preferences, social media becomesone of the marketing ommunication components forenterprises and it provides appealing opportunities to enterprises which aim to reach target markets quickly and effectively. The aim of this study is to examine and compare consumer perceptions on social media advertisements according to demografic and soci economic variables. Ina ccordance with this aim, literature review is done initially about socia lmedia, advertisement social media advertisements and consumer perceptions about social media advertisements. In Application section, a survey is conducted to social media users. It is prepared in orderto analyse the differences between demograficand socio economic properties and consumer perceptions about advertisements on social media. 1052 social mediausersrespondedto thesurvey and the data set obtained from these responses is analysed and interpreted. As a result of the research, among the demographic and socio-economic characteristics, it has been observed that there are differences between age and perception of good for economy towards socialmedia advertising, between gender and informativeness, good for economy and value corruption, betweene ducational level of mothers of the respondents and informativeness and value corruption

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.142
Atıf : 5.463
2023 Impact/Etki : 0.181
Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi