Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 111
 İndirme 22
II. Dünya Savaşı'nda Çizgi Filmlerin Mihver Devletleri Tarafından Karşı Propaganda Amaçlı Kullanımı
2019
Dergi:  
SineFilozofi
Yazar:  
Özet:

II. Dünya Savaşı'nda Müttefik Devletleri tarafından, Mihver Devletleri'ne karşı propaganda amaçlı pek çok çizgi film üretilmiştir. Müttefik Devletler, çizgi filmlerde Mihver Devletleri'ne karşı nefret söylemi inşa ederek, kamuoyundan savaşa yönelik destek almayı amaçlamıştı. Bu süreçte Mihver Devletleri, Müttefik Devletleri'ne yönelik karşı propaganda amaçlı çizgi filmler üretme yolu gitti. Bu çalışmada, 2. Dünya Savaşı'nda Mihver Devletleri'nce propaganda amaçlı üretilen çizgi filmler "karşı propaganda" amaçlı olarak ele alınmıştır. Bu amaçla çalışmada, 1940Almanya yapımı Der Störenfried (Oyunbozan), 1941 İtalyanyapımı Il Dottor Churkill (Doktor Churkill) ve 1943 Japonya yapımı Momotarō no Umiwashi (Momotaro'nun Deniz Kartalları) çizgi filmleri nitel araştırma yöntemleri içerisinde yer alan göstergebilimsel analiz yöntemi kullanılarak incelemiştir. Çalışmada çizgi filmler, İsviçreli Dil Bilimci Ferdinand de Saussure'ün göstergebilim anlayışı çerçevesinde analiz edilmiştir. Elde edilen bulgular ışığında, Mihver Devletleri'nce çekilen propaganda amaçlı çizgi filmlerde Müttefik Devletleri'ne karşı nefret söylemi inşa edilmeye çalışıldığı sonucuna ulaşılmıştır. 

Anahtar Kelimeler:

and II. The use of cartoons in the World War for propaganda against the Miseric State
2019
Dergi:  
SineFilozofi
Yazar:  
Özet:

and II. During the World War, a number of cartoons were produced by the Allied States, with the aim of propaganda against the Mikhver States. The Allied States had intended to obtain support from the public to war by building a hate speech against the Mikhver States in the cartoons. During this process, the Mikhver states went on the way to produce cartoons for anti-propaganda purposes against the Allies. In this work, 2. The cartoons produced for propaganda by the Mikhver States during the World War were treated for the purpose of "contra-propaganda". For this purpose, the 1940 German-made Der Störenfried (Oyunbozan), 1941 Italian-made Il Dottor Churkill (Doctor Churkill) and 1943 Japan-made Momotarō no Umiwashi (Momotaro's Sea Eagles) cartoons were studied using the indicative analysis method included in the qualitative research methods. In the study, the cartoons were analyzed in the framework of the understanding of the indicator of the Swiss language scientist Ferdinand de Saussure. In light of the findings obtained, the conclusion was that the Mikhver states were trying to build a hate speech against the Allied States in the propaganda cartoons.

Anahtar Kelimeler:

2019
Dergi:  
SineFilozofi
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler
SineFilozofi

Alan :   Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 333
Atıf : 472
2023 Impact/Etki : 0.074
SineFilozofi