Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 8
 Görüntüleme 96
 İndirme 20
 Sesli Dinleme 1
Sosyal bilgiler öğretmenlerinin kavram öğretimine ilişkin görüşlerinin belirlenmesi
2019
Dergi:  
International Journal of Social Sciences and Education Research
Yazar:  
Özet:

Bu araştırma Sosyal Bilgiler öğretmenlerinin kavram öğretimine ilişkin görüşlerinin incelenmesine yönelik olarak hazırlanmıştır. Nitel araştırma desenlerinden olgu bilim (fenomonoloji) deseniyle tasarlanmıştır. Araştırmanın çalışma grubunu Ankara ilinde görev yapmakta olan 50 Sosyal Bilgiler öğretmeni oluşturmuştur. Veriler yarı yapılandırılmış görüşme formu aracılığıyla toplanmıştır. Verilerin analizinde, betimsel analiz tekniğinden faydalanılmıştır. Araştırma sonucunda, öğretmenlerin kavram öğretimini Sosyal Bilgiler dersi açısından önemli gördükleri, öğretimde en çok tercih ettikleri kavram öğretim tekniklerinin, kavram haritası ve zihin haritası olduğu tespit edilmiştir. Soyut, tarihi kavramların öğreniminde güçlük çektikleri ve bu kavramların daha zor öğrenildiğini düşündükleri sonucuna ulaşılmıştır. Bu kavramlarda güçlük yaşanmasının sebebinin, öğrencilerin somut işlemler döneminde olmaları, kavramların öğrenci seviyesine uygun olmaması, ön bilgi eksikliği ve kavramların çoğunun günlük hayatla ilişkilendirilemediği görüşünde oldukları tespit edilmiştir.    

Anahtar Kelimeler:

Sosyal bilgiler öğretmenlerinin kavram öğretimine ilişkin görüşlerinin belirlenmesi
2019
Yazar:  
Özet:

This research is designed to study the opinions of teachers of Social Information on the teaching of concepts. The quality research patterns are designed with the fact science (fenomonology) patterns. The research team has formed 50 Social Information teachers who are working in the province of Ankara. The data is collected through a semi-configured interview form. In the analysis of the data, it is used by the imagistic analysis technique. The research has found that teachers consider conceptual teaching important in terms of social knowledge course, and that they prefer conceptual teaching techniques, conceptual maps and mind maps in teaching. Soyut has come to the conclusion that historical concepts are difficult to learn and they think that these concepts are harder to learn. The cause of difficulties in these concepts has been found in the view that students are in the period of concrete processes, that the concepts are not in accordance with the student level, that there is a lack of pre-knowledge and that most of the concepts cannot be associated with everyday life.

Determination Of Social Studies Teachers' Views On Concept Teaching
2019
Yazar:  
Özet:

This research is intended to examine the views of social studies teachers on concept teaching. It is designed with a case science pattern from qualitative research patterns. The working group of the study was composed of 50 Social Studies teachers working in Ankara. The data was collected through a semi-structured interview form. In the analysis of the data, the descriptive analysis technique is utilized. The concept map and the mind map are the most important concepts in teaching. It has been concluded that they have difficulty in learning abstract and historical concepts and that they think that these concepts are more difficult to learn. It has been determined that the reason for the difficulty in these concepts is that the students are in the period of concrete processes, the concepts are not suitable for the student level, the lack of prior knowledge and the majority of the concepts cannot be associated with daily life.     

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










International Journal of Social Sciences and Education Research

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 955
Atıf : 3.272
International Journal of Social Sciences and Education Research