Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 56
 İndirme 33
DEVLET EYLEMİ OLARAK KAMU POLİTİKALARI: AVRUPA BİRLİĞİNE UYUM SÜRECİNDE TÜRKİYE’NİN EĞİTİM POLİTİKASI
2019
Dergi:  
Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada Avrupa Birliği’ne aday ülke konumunda olan Türkiye’nin eğitim politikasının birlik ülkelerinin politikaları ile uyumlu hale getirmek için başta yaşam boyu eğitim olmak üzere yaptığı uygulamalar incelenecektir. 20.yüzyılda ortaya çıkan, Türkiye’de 2000’li yıllardan itibaren ilgi görmeye başlayan ve kamu yönetiminin temel unsurlarından olan kamu politikaları, 1980’lerden itibaren kamu yönetimindeki geleneksel yönetim anlayışının yerini yeni kamu yönetiminin alması ile birlikte yaşanan değişim sürecinden etkilenmiştir. Türk kamu kesimi içinde, eğitim hem istihdam yaratma gücü hem de ilgili olduğu kesimler bakımından diğer sektörlerden geniş ve uzun süreli etkisi olan bir hizmet alanıdır. Türkiye’nin eğitim politikaları ve bu politikalar doğrultusunda uygulanan eğitim sistemin günümüz gereksinimlerine yanıt vermede yetersiz kaldığı görülmektedir. Bu nedenle toplumsal dinamizmin sürdürülmesi giderek zorlaşmaktadır. Türkiye’nin ulusal eğitim politikasındaki eğitime erişimin belli kesimlerin için halen daha sorun olması, mesleki eğitim konusunda yaşanan sorunlar, eğitimin vermiş olduğu yeteneklerin günümüz gereksinimleri karşısında yetersiz kalması, eğitim için yeteri kadar kamusal kaynakların ayrılmaması, eğitim hakkı ve sosyal devlet anlayışının bir kenara bırakılarak özelleştirme yoluna gidilmesi vb. nedenlerden dolayı nitelikli insan gücünün yetiştirilememesi ile karşı karşıya kalınmıştır. Türkiye’nin eğitim politikalarında son yirmi yıldır devam eden bir dönüşüm yaşanmaktadır. Türkiye’nin eğitim politikasındaki sorunlar nedeniyle ilk dönüşümler 1990’lı yıllarda Dünya Bankası’nın talepleri doğrultusunda oluşurken, 2000’li yıllardan itibaren dönüşümün temel ekseninde Avrupa Birliği olmuştur.  Çalışmanın amacı Türkiye’nin ulusal eğitim politikasını ve sorunlarını ortaya koyarak, Avrupa Birliği üyelik sürecinde politikalardaki değişimleri açıklamak ve küresel eğitim standartlarına ulaşmak için yapılması gerekenleri açıklamaktır.  Çalışmada, Türkiye’nin eğitim politikasındaki sorunları ortaya koyarak, Avrupa Birliği’ne uyum sürecindeki değişimleri ile küresel eğitim standartları için yapılması gerekenleri birlikte ele alınmıştır. 

Anahtar Kelimeler:

DEVLET EYLEMİ OLARAK KAMU POLİTİKALARI: AVRUPA BİRLİĞİNE UYUM SÜRECİNDE TÜRKİYE’NİN EĞİTİM POLİTİKASI
2019
Yazar:  
Özet:

This study will examine the practices that the education policy of Turkey in the position of the candidate country to the European Union is made in accordance with the policies of the Union countries, primarily life-long education. Public policies, which emerged in the 20th century, which began to be interested in Turkey since the 2000s and are one of the basic elements of public administration, from the 1980s have been influenced by the process of change that has occurred with the new public administration taking the place of the traditional management concept in public administration. In the Turkish public sector, education is a service area with a broad and long-term impact from other sectors in terms of both the creation of employment and the related sectors. Turkey’s educational policies and the educational system implemented in accordance with these policies seem to be insufficient in responding to today’s needs. Therefore, the continuation of social dynamism is becoming increasingly difficult. The access to education in the national education policy of Turkey is still more problematic for certain sections, the problems of professional education, the lack of skills given by education in front of today's needs, the lack of sufficient public resources for education, the right to education and the social state understanding to go to the way of privatization by leaving the side, etc. It has not been able to educate the skilled human power for reasons. There has been a change in the education policy of Turkey over the past twenty years. Due to the problems in the education policy of Turkey, the first transformations occurred in the 1990s in accordance with the demand of the World Bank, and since the 2000s, the European Union was the main axis of the transformation.  The aim of the study is to reveal the national education policy and problems of Turkey, to explain the changes in the policies in the EU membership process and to explain what to be done to the global education standards.  In the study, the problems in the education policy of Turkey were revealed, the changes in the process of adjustment to the European Union and what should be done for the global education standards were discussed together.

0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.005
Atıf : 4.762
Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi