Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 66
 İndirme 19
Bağlam Temelli Öğretimin Öğrencilerin “Yeşil Kimya Ve Sürdürülebilirlik” Algıları Üzerine Etkisi
2019
Dergi:  
SDU International Journal of Educational Studies
Yazar:  
Özet:

Çevre ve sürdürülebilirlik konusundaki endişeler her geçen gün kendini daha fazla hissettirmektedir. Devamlı artan bir nüfusa ve sınırlı kaynaklara sahip olan dünyada sürdürülebilir kalkınma fikri için 21. yüzyıldaki en büyük düşüncelerden birisi yeşil kimya anlayışı olmuştur. Bu çalışmanın amacı, bağlam temelli öğretimin öğrencilerde “yeşil kimya ve sürdürülebilirlik” algısı üzerine etkisini tespit etmek ve öğrencilerin çevre, çevre sorunları ve sürdürülebilirlik gibi kavramları yeşil kimya uygulamalarıyla pekiştirilmesinin sağlanmasıdır. Araştırmada 40 soruluk 4’lü likert tipi sorulardan oluşan test ön-test ve son-test olarak uygulanmıştır. Öğrencilerin uygulama öncesi ve sonrası başarı testinden elde edilen puanlarını karşılaştırmak amacıyla bağımlı örneklem t testi yapılmıştır. Analiz sonucunda elde edilen bulgular, öğrencilerin puanlarında son-test lehine istatistiksel olarak anlamlı bir farklılık olduğunu (t(15)= -6.599, p<.05) ortaya koymuş ve bu bulgu aritmetik ortalamalarda da belirgin bir şekilde kendini göstermiştir. Öğrencilerin ön-test ve son-test puanlarındaki değişime bakıldığında, son test lehine yaklaşık %39’luk bir artışın olduğu belirlenmiştir. Çalışmada elde edilen bu bulgular, yaşam temelli öğrenme yönteminin araştırmaya katılan tüm öğrencilerin ilgisini çektiğini, sürdürülebilirlik ve yeşil kimya bilincini geliştirmede başarılı olduğunu göstermektedir.

Anahtar Kelimeler:

Bağlam Temelli Öğretimin Öğrencilerin “Yeşil Kimya Ve Sürdürülebilirlik” Algıları Üzerine Etkisi
2019
Yazar:  
Özet:

The concerns about the environment and sustainability become more and more sensitive every day. One of the great ideas of the 21st century for the idea of sustainable development in a world with a continuously growing population and limited resources was the concept of green chemistry. The aim of this study is to identify the impact of context-based teaching on the perception of "green chemistry and sustainability" in students and to ensure that students are reinforced by green chemistry applications in concepts such as environmental, environmental and sustainability issues. In the study, the test consisted of 40 questions of the likert type questions 4 was used as a pre-test and final-test. Dependent sampling t test was conducted in order to compare the students' score obtained from the pre- and post-application success test. The findings obtained in the analysis showed that there was a statistically meaningful difference in the students' score in favor of the final test (t(15)= -6.599, p<.05) and that findings showed themselves clearly in the arithmetic average. Having regard to the change in the students' pre-test and final-test scores, it was determined that there was an increase of approximately 39% in favour of the final test. These findings obtained in the study show that the life-based learning method attracts the interest of all students involved in the research, and is successful in developing sustainability and green chemistry awareness.

The Effect Of Context-based Education On Students' Perceptions Of "green Chemistry and Sustainability"
2019
Yazar:  
Özet:

Concerns on environment and sustainability make themselves felt more every day. In a world with continuously increasing population and limited resources one of the greatest ideas in the 21th century has been green chemistry. The aim of this study is to identify the effect of context-based education on students’ perceptions of “green chemistry and sustainability” and ensure that students reinforce the concepts of environment, environmental problems, sustainability and etc. through green chemistry applications. Throughout the research, the 40-question test, made up of quad likert-type questions, was applied as pre-test and post-test. In order to compare the points that the students collected from the pre- and post-application tests, paired students t-test method was used. Findings collected as a result of the analysis have revealed that statistically there is a meaningful difference (t(15)= -6.599, p<.05) between the points collected by the students in support of the post-test and this finding has stood out prominently in the arithmetic means. Looking at the changes of the points collected by students from pre-test to post-test, it is detected that there is a 39% increase in support of the post-test. These findings achieved throughout the study show that context-based learning method attracted all participant students’ interests and is successful in terms of improving students’ awareness of sustainability and green chemistry.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




SDU International Journal of Educational Studies

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 137
Atıf : 567
2023 Impact/Etki : 0.133
SDU International Journal of Educational Studies