Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 95
 İndirme 22
Yabancı Dil Olarak Almanca Dersinde Kültürlerarası Öğrenme: Türkiye’deki Öğretim Görevlileriyle Bir Durum Çalışması
2019
Dergi:  
Anadolu University Journal of Education Faculty
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, kültürlerarası yaklaşım çerçevesinde üniversitenin hazırlık sınıflarında ders veren öğretim görevlilerinin görüşleri ve sınıf içi uygulamaları doğrultusunda mevcut durumu ortaya çıkarmak amaçlanmıştır. Bu bağlamda nitel yöntem kullanılarak durum analizi yapılmıştır. 2017/2018 öğretim yılının güz döneminde bir üniversitenin Yabancı Diller Yüksekokulunda Almanca dersi veren üç öğretim görevlisi katılımcı olarak belirlenmiştir. Veriler, gözlem ve görüşme yoluyla elde edilmiş, veri toplama aracı olarak yarı yapılandırılmış görüşme soruları kullanılmıştır. Ders gözlemi 10 hafta boyunca sürmüş, elde edilen verilerle çalışmanın bulgularına ulaşılmıştır. Bu bulgular, öğretim görevlilerinin sınıf içi uygulamalarına, kullandıkları yöntemlere ve görüşmeden elden edilen verilerle karşılaştırılarak ele alınmıştır. Araştırmanın sonucunda öğretim elemanlarının, derslerinde kültürlerarası yaklaşıma yeterince yer vermediği ve bu yaklaşımla ilgili az bilgiye sahip oldukları ortaya çıkmıştır. Bu bağlamda kültürlerarası yaklaşımın öğretim elemanları tarafından uygulanabilmesi ve yabancı dil derslerinde yer bulabilmesi için hizmet içi eğitimin gerekliliğine ve üniversitelerin müfredatında yer almasının gerekliliğine değinilmiştir. Ayrıca, kültürlerarası dil becerisinin geliştirilmesi için öğretim elemanı ve öğrenci iş birliğinde iletişime yönelik projelerin yapılması önerilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Yabancı Dil Olarak Almanca Dersinde Kültürlerarası Öğrenme: Türkiye’deki Öğretim Görevlileriyle Bir Durum Çalışması
2019
Yazar:  
Özet:

This study aims to reveal the current situation in accordance with the opinions of teachers teaching in the preparatory classes of the university within the framework of the intercultural approach and in accordance with the classroom practices. In this context, the analysis of the situation was made using the quality method. During the good period of the 2017/2018 academic year, three teachers who taught German at the University’s Higher School of Foreign Languages were identified as participants. The data, observation and conversation have been obtained, and the semi-configured conversation questions have been used as a data collection tool. The study was followed for 10 weeks and the results of the study were obtained. These findings were addressed by comparing the teachers’ inter-class practices, the methods they used, and the data obtained from the interview. The research has shown that teachers do not have enough intercultural approach in their classes and have little knowledge about this approach. In this context, the need for inter-cultural education and the need for universities to be included in the curriculum was pointed out to the need for inter-cultural approach to be applied by teachers and to be included in foreign language courses. It is also recommended that the teaching staff and student collaboration to develop inter-cultural language skills make communication projects.

Interkulturelles Lernen Im Daf-unterricht: Eine Fallstudie Mit Den Lehrkräften In Der Turkei
2019
Yazar:  
Özet:

Ziel dieser Studie ist es, die Ansichten der Lehrkräfte in den Vorbereitungsklassen der Hochschule für Fremdsprachen an einer Universität in der Türkei in Bezug auf den interkulturellen Ansatz in Erfahrung zu bringen und die aktuelle Situation in Übereinstimmung mit den Unterrichtspraktiken aufzuzeigen. In diesem Zusammenhang wurde die Fallstudie mit einer qualitativen Methode durchgeführt. Teilnehmer waren drei Lehrkräfte, die im Wintersemester 2017/2018 an dieser Hochschule Deutsch unterrichteten. Die Daten wurden durch Beobachtung und Befragung gewonnen, und semistrukturierte Interviewfragen wurden als Mittel zur Datenerfassung verwendet. Die Unterrichtsbeobachtung wurde für 10 Wochen durchgeführt und mit den erhobenen Daten wurden die Ergebnisse der Studie dargestellt. Als Ergebnis der Studie wurde festgestellt, dass der interkulturelle Ansatz in den DaF-Unterrichten kaum zum Einsatz kam und Kenntnisse zu diesem Ansatz als unzureichend bezeichnet werden können. In diesem Zusammenhang wird die Notwendigkeit von Fortbildungsmöglichkeiten betont, damit der interkulturelle Ansatz von den Lehrkräften umgesetzt werden kann. Darüber hinaus wird empfohlen, Projekte zur Kommunikation in der Zusammenarbeit von den Lehrkräften und Studierenden zu entwickeln, um den Erwerb interkultureller Sprachkenntnisse zu fördern.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Anadolu University Journal of Education Faculty

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 251
Atıf : 555
2023 Impact/Etki : 0.471
Anadolu University Journal of Education Faculty