Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 708
 İndirme 13
 Sesli Dinleme 7
GÜNÜMÜZ SANATINDA FİGÜR MEKAN İLİŞKİSİ
2019
Dergi:  
Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

İnsan, varlığını ve etrafındaki diğer canlı ve cansız nesneleri belli bir zaman boyutu içinde algılamaktadır. Figür, doğada rastlanan ya da düşsel her türlü varlık ve nesnenin genel adıdır. Mekan ise bir boşluk olarak ele alınırsa onu görünür kılan şey, canlı ya da cansız nesnelerin yer aldığı bir doluluk hali yaratılarak oluşturulabilir. Böylece figür ya da nesnelerin resimde yer alış biçimleri, konumları ile mekanın ortaya çıkışında katkı sağlayan önemli bir unsur olarak görülür. Araştırmanın amacı, günümüz sanatında figür mekan çalışmalarının incelenmesidir. Araştırma, günümüz sanatında figür mekan ilişkisini anlayabilmek açısından önemlidir. Araştırma günümüz sanatçıları ve eserleri ile sınırlıdır. Araştırma tarama modeli ve nitel veri analizi incelemesi yöntemi ile desenlenmiştir. Resim sanatında başlangıcınan beri figüratif resim anlayışı genel eğilim iken, 1950’lerden günümüze ise geçmişte plastik açıdan önem verilen kurmacaların yerine daha kavramsal çalışmalara yönelinmiştir. Her dönemde ayrı şekil ve yönlerle ele alınan figür ve mekan yorumlamaları, sanatçının göstermek istediğiyle şekillenir. Günümüz sanatçısı sınırsız biçim arayışlarıyla oluşturduğu mekansal düzenlemeleriyle ön plana çıkmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Relationship in Art of Today
2019
Yazar:  
Özet:

Man perceives his existence and other living and unviolent objects around him within a certain time size. Figure is the general name of any kind of being and object found or dreamed in nature. If the space is treated as a vacuum, what makes it visible can be created by creating a state of filling in which living or unviable objects are located. Thus, the shapes of the figure or objects in the picture are seen as an important element contributing to their position and the appearance of the place. The purpose of the research is to study the work of the figure space in today's art. Research is important in order to be able to understand the figure space relationship in today's art. The research is limited to contemporary artists and their works. The research is designed by the scanning model and the quality data analysis study method. Since the beginning of the painting art, the conception of figurative painting has been a general trend, and from the 1950s to the present day, it has been focused on more conceptual work instead of the plastics in the past. Figures and spaces interpretations addressed by different shapes and directions in each period are shaped by what the artist wants to show. Today’s artist is on the forefront with its spatial arrangements with unlimited form searches.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Güzel Sanatlar; İlahiyat; Sağlık Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 189
Atıf : 843
Sosyal Bilimler Dergisi