Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 72
 İndirme 14
YUNUS NADİ MAHMUT ESAT BOZKURT’A KARŞI: BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNDEN ÖTEYE…
2015
Dergi:  
Karadeniz Teknik Üniversitesi İletişim Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

1930’lu yıllar rejimin muhaliflerini tasfiye ettiği, büyük oranda radikal inkılâplarını tamamladığı bir dönemdir. Her alanda yapılan yenilikler hukuk alanında da geçerlidir. Adliye vekili Mahmut Esat Bozkurt, rejime hem yeni bir hukuk sistemi hem de adliye teşkilatlanmasına Batı hukuk sistemini örnek alarak birçok radikal yenilik getirmiştir. Bu dönemde, rejimin yaptığı yeniliklere karşı duruş, muhaliflerden gelirken, hukukalanında Mahmut Esat Bozkurt önderliğinde yapılan bu düzenlemeler, yeni yasalar sadece muhalif kesimden değil, rejimin savunucularının başında gelen bizzat Atatürk’ün adını verdiği ve onun isteğiyle kurulan “Cumhuriyet Gazetesi” ve onun başyazarı, aynı zamanda da Cumhuriyet Halk Fırkası vekili olan Yunus Nadi’den de sert eleştiriler almıştır. Bu çalışma Mahmut Esat Bozkurt’un 1924 yılından beri sürdürdüğü adliye vekilliğinden onu istifaya götüren olayların başında gelen, içinde Cumhuriyet Gazetesi’nin de yer aldığı, basında “Gazeteciler Davası” olarak geçen, Adliye vekili Mahmut Esat Bozkurt’un bu davanın nakil sürecine müdahil olmasıyla eleştiri oklarını üzerine çektiği olayın, Cumhuriyet Gazetesi ve Yunus Nadi, üzerinden incelenmesini konu almaktadır.   

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler
Karadeniz Teknik Üniversitesi İletişim Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 217
Atıf : 937
Quarter
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı
Q3
318/520

Karadeniz Teknik Üniversitesi İletişim Araştırmaları Dergisi