Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 1.390
 İndirme 70
Silahlı Çatışma Hukuku İlkelerinin Değerlendirilmesi: Askeri Gereklilik, Gereksiz Acı ve Istırabın Önlenmesi ve Onur
2019
Dergi:  
MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Uluslararası toplum tarih boyunca birçok savaş ve çatışma yaşamış ve Birleşmiş Milletler’in (BM) kuruluşuna kadar uluslararası arenada güç kullanımını yasaklanmamıştır. Her ne kadar BM tarafından uluslararası ilişkilerde güç kullanımı yasaklanmış olsa da uluslararası toplum hala dünyanın bazı bölgelerinde birçok çatışma ve savaş yaşamaktadır. Her ne kadar uluslararası ilişkilerde güç kullanımı yasaklansa da ortaya çıkacak savaş/ların ve çatışma/ların sınırlarını belirlemek de önemli bir konu olmaktadır. Bu çerçevede oluşturulan Silahlı Çatışma Hukuku, bu çizgileri gereklilik, insaniyet ve onur ilkeleri altında belirlemiştir. Bu makalede, bu ilkeler analiz edilerek, aralarındaki ilişki detaylandırılacak ve bu üç ilkenin neden Silahlı Çatışma Hukukunun temel prensipleri arasında yer aldığı analiz edilecektir.

Anahtar Kelimeler:

Silahlı Çatışma Hukuku İlkelerinin Değerlendirilmesi: Askeri Gereklilik, Gereksiz Acı ve Istırabın Önlenmesi ve Onur
2019
Yazar:  
Özet:

The international community has experienced many wars and conflicts throughout its history, and the use of power in the international arena has not been prohibited until the United Nations (UN) was established. Although the United Nations has banned the use of power in international relations, the international community is still experiencing many conflicts and wars in some parts of the world. Although the use of power in international relations is prohibited, it is also important to determine the boundaries of war and conflict that will arise. The Armed Conflict Act, created in this framework, has set these lines under the principles of necessity, humanity and honor. In this article, we will analyze these principles, detail the relationship between them and analyze why these three principles are among the basic principles of the Armed Conflict Law.

The Assessment Of The Principles Of The Law Of Armed Conflict: Necessity, Humanity and Chivalry
2019
Yazar:  
Özet:

International community has experienced many wars and conflicts throughout the history and until the establishment of the United Nations, no one prohibits the use of force in the international arena. Although the UN prohibits the use of force, international community has still been experiencing many conflicts and wars in some areas of the world. While banning use force in the international relations, it was important to determine the lines of the conflicts and wars. The Law of Armed Conflict has determined these lines under the principles of the necessity, humanity and chivalry. In this article, these principles will be analyzed and the relationship between them will be elaborated and the reason of why these three principles are among the basic principles of Armed Conflict Law will be analyzed.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler
MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.936
Atıf : 9.753
2023 Impact/Etki : 0.503
MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi