Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 58
 İndirme 24
ZEYNİZADE MEHMET HAZIK’IN TERBİYE İSİMLİ ESERİNİN “AHLAK TERBİYESİ” BÖLÜMÜNÜN GÜNÜMÜZ TÜRKÇESİNE AKTARIM VE TETKİKİ
2014
Dergi:  
Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Aims of the study, to translate Moral Education chapter of Zeynizade Mehmet Hazık's book named Terbiye (Physical Education, Thought Education and Moral Education), one of the moral educators of last period of Ottomans, to modern Turkish language by reviewing. The review gives priority to; determining historical and religious backgrounds of the author's opinions, comparing with the current educational thinking, explaining and criticizing of the points in need, and pinpointing ideas that could be useful for today's moral education works. We have concluded that the author is considering the ethics socially and his approach to moral education is based on morality of duty. A comprehensive method of moral education suggested by the author consists of obedience (respect), draw a lesson, friendship, and conscience rules. These methods include some procedures such as giving constructive feedback, drawing a lesson by making moral judgment, being with good friends and staying away from things that pollute conscience.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 689
Atıf : 1.471
2023 Impact/Etki : 0.111
Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi