Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 69
 İndirme 25
Dövizdeki Volatilitenin Takipteki Krediler Üzerine Etkisi: Türkiye Örneği
2019
Dergi:  
Muhasebe ve Finansman Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada yabancı para birimlerinin Türkiye bankacılık sektörünün, takibe düşmüş alacaklarına etkisi ampirik olarak araştırılmıştır. Bu kapsamda Ocak 2008 – Ağustos 2018 dönemlerine ait Türkiye bankacılık sektörü bilançosundan “takipteki alacaklar” hesabı ile USD (Amerikan Doları), GBP (Büyük Britanya Poundu) ve JPY (Japon Yeni) para birimlerinin Türk Lirası karşılıkları için genişletilmiş Dickey-Fuller testi, Johansen eşbütünleşme testi ve Granger nedensellik testi yapılmıştır. Yapılan testlerin sonuçlarına göre USD ile takipteki krediler arasında uzun dönemli ilişki görülmüş, USD’nin takipteki kredileri etkilediği saptanmıştır. GBP’nin takipteki krediler ile uzun dönemli net bir ilişkisi ortaya koyulamamış fakat GBP’nin takipteki kredilerin nedeni konumunda olduğu görülmüştür. JPY’nin ise takipteki krediler ile uzun dönemli bir ilişkisi olmadığı görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

The Impact of Volatility in the Currency on Following Loans: An Example of Turkey
2019
Yazar:  
Özet:

In this study, the impact of foreign currencies; the banking sector of Turkey, will be traced. In this context, the Turkish banking sector balance sheet for the period January 2008 - August 2018 with the "followed receives" account for USD (American Dollar), GBP (British Pound) and JPY (Japan New) currencies for the Turkish Lira; extended Dickey-Fuller test, Johansen matching test, and Granger reasoning test. The results of the tests showed a long-term relationship between the USD and the subsequent loans, and the USD affected the subsequent loans. There is no clear long-term relationship between the GBP and the subsequent loans, but the GBP is found to be the cause of the subsequent loans. JPY has no long-term relationship with the following loans.

Anahtar Kelimeler:

0
2019
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada yabancı para birimlerinin; Türkiye bankacılık sektörünün, takibe düşmüş alacaklarına etkisi ampirik olarak araştırılmıştır. Bu kapsamda Ocak 2008 – Ağustos 2018 dönemlerine ait Türkiye bankacılık sektörü bilançosundan “takipteki alacaklar” hesabı ile USD (Amerikan Doları), GBP (Büyük Britanya Poundu) ve JPY (Japon Yeni) para birimlerinin Türk Lirası karşılıkları için; genişletilmiş Dickey-Fuller testi, Johansen eşbütünleşme testi ve Granger nedensellik testi yapılmıştır. Yapılan testlerin sonuçlarına göre USD ile takipteki krediler arasında uzun dönemli ilişki görülmüş, USD’nin takipteki kredileri etkilediği saptanmıştır. GBP’nin takipteki krediler ile uzun dönemli net bir ilişkisi ortaya koyulamamış; fakat GBP’nin takipteki kredilerin nedeni konumunda olduğu görülmüştür. JPY’nin ise takipteki krediler ile uzun dönemli bir ilişkisi olmadığı görülmüştür.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Muhasebe ve Finansman Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.227
Atıf : 10.157
2023 Impact/Etki : 0.72
Muhasebe ve Finansman Dergisi