Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 250
 İndirme 36
GÖRSEL SANATLAR DERSİ KAZANIMLARININ BİLİŞSEL-DUYUŞSAL-PSİKOMOTOR ALAN BECERİLERİNİN AŞAMALARINA GÖRE SINIFLANDIRILMASI
2011
Dergi:  
Milli Eğitim Dergisi
Yazar:  
Özet:

İlköğretim Görsel Sanatlar Dersi (1-8. Sınıflar) Öğretim Programı, bu kademede öğrenim görmekte olan 7-15 yaş grubu çocuk ve ergenlerinin sanat alanında kapsamlı bir eğitim ve öğretim görmeleri, sanatsal duyarlılıklarını ve yaratıcılıklarını geliştirmeleri için ilköğretim müfredatına yerleştirilmiş zorunlu bir dersin programıdır. Görsel sanatlar alanının geniş bir tabana yayılan ve pek çok disiplini bünyesinde toplayan kapsamlı bir sanat alanı olması sebebiyle, dersin öğretim programının da kapsamlı olması zorunluluğu doğmaktadır. Ders programı yapılandırmacı yaklaşım esas alınarak temellendirilmiştir. Buna göre geniş bir sahayı kapsayacak üç temel öğrenme alanı belirlenmiştir. Öğretim programının 2007-2008 eğitim-öğretim yılından bu yana üç yıllık bir süreçte tüm ilköğretim okullarında uygulandığı dikkate alınırsa programın değerlendirilmesine olan gereksinim daha net bir şekilde ortaya çıkar. Bu çalışmada hedeflenen, henüz yeni yapılandırılmış olan öğretim programının 1-8. sınıf kazanımlarını ait oldukları bilişsel, duyuşsal ve psikomotor becerilerin aşamalarına göre belirtke tablolarında işlemek ve değerlendirmektir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Milli Eğitim Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.399
Atıf : 10.369
2023 Impact/Etki : 0.599
Milli Eğitim Dergisi