Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 744
 İndirme 55
 Sesli Dinleme 4
NECİP FAZIL KISAKÜREK’İN SAKARYA TÜRKÜSÜ ŞİİRİNİN METİN DİL BİLİMSEL GÖRÜNÜMÜ
2019
Dergi:  
Kırıkkale University Journal of Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Bu makalede Necip Fazıl Kısakürek’in Sakarya Türküsü şiiri metin dil bilimsel metotla incelenmiştir. Şiir, bağdaşıklık ve tutarlılık ölçütleri açısından güçlü bir metin özelliği göstermektedir. Bağdaşıklık oluşturmak için en çok zamirler kullanılmıştır. Çeşitli art gönderim ve ön gönderim biçimleri bulunmaktadır. Tutarlılık oluşturmada ise sebep-sonuç, özelleştirme, genelleştirme, karşıtlık ve karşılaştırma ilişkilerinden yararlanılmıştır. Tutarlılık oluşturmada en fazla karşıtlık ilişkisinin varlığı dikkat çekmektedir.

Anahtar Kelimeler:

NECIP FAZIL KISAKÜREK'S SAKARYA TURKEY SHIRIN'S METIN LANGUAGE
2019
Yazar:  
Özet:

In this article, a poem written by A.R.A., has been examined by a text linguistic method. The poem has strong characteristics (features) of a text when it’s looked into in terms of coherence and consistency. To create coherence, pronouns have been mostly used. It also includes many types of pre-post references. To create consistency, cause-effect, personalisation, generalization, comparison and contrast have been used. The highly use of "contrast" stansds out clearly in the poem to provide consistency.

Anahtar Kelimeler:

Text Linguistics Aspect Of Necip Fazil Kisakurek’s Sakarya Turkusu Poetry
2019
Yazar:  
Özet:

In this article, Sakarya Turkusu, a poem written by Necip Fazıl Kısakürek, has been examined by a text linguistic method. The poem has strong characteristics (features) of a text when it’s looked into in terms of coherence and consistency. To create coherence, pronouns have been mostly used. It also includes many types of pre-post references. To create consistency, cause-effect, personalisation, generalization, comparison and contrast have been used. The highly use of “contrast” stansds out clearly in the poem to provide consistency.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler
Kırıkkale University Journal of Social Sciences

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 433
Atıf : 2.473
2023 Impact/Etki : 0.153
Kırıkkale University Journal of Social Sciences